(Özel Haber) Katil Arılar Kestane Ağaçlarını Kuruttu

İlk olarak Yalovada görülen ve Uludağdaki kestane ağaçlarını da saran gal arıları çok sayıda ağacı kuruttu.

(Özel Haber) Katil Arılar Kestane Ağaçlarını Kuruttu
  • 24 Ağustos 2018, Cuma 10:24
İlk olarak Yalovada görülen ve Uludağdaki kestane ağaçlarını da saran gal arıları çok sayıda ağacı kuruttu.
İki senedir İhlas Haber Ajansının gündeme getirdiği gal arıları yüzünden kestane ağaçlarının bu yıl kuruduğu görüldü. 5 yıl önce İtalyadan gemilerle gelen katil arılar Uludağdaki kestane ağaçlarını kuruttu. Kestane ağaçlarına lavralarını bırakan gal arılarının yavruları kestane ağaçlarında büyürken, ağacın suyunu emiyor ve bir yılda da ağacı kurutuyor
Yılda 50 kilometre alana yayılan katil arılar, böyle giderse kısa süre içinde Türkiyede kestane ağacı bırakmayacak. Türkiyede gal arısına karşı onu yiyen böcek yeteri kadar üretilmiyor. Bu böcek yeteri kadar üretilemediği için gal arıları hıza yayılıp kestane ağaçlarını kurutuyor. Uludağda gal arılarının sardığı kestane ağaçlarının kuruduğu görüldü.
Her yıl Uludağda gal arılarının artarak yayıldığını belirten Fidyekızık Köyü Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ahmet Gültekin, “Uludağdaki kestane ağaçları gal arası sebebiyle kurudu. Hâlen de kurumaya devam ediyor. Biz kooperatif olarak gal arısı yiyen arı üretiminin fazla yapılması gerektiğini söyledik. İnşallah bütün kestane ağaçlarımızı kaybetmeden bu arının önüne geçeriz” dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık