Camiler Çocuk Sesleriyle Şenlendi

Akhisarda okulların tatile girmesiyle birlikte öğrencilere yönelik olarak ilçe müftülüğü tarafından Yaz Kuran Kursu başlatıldı.

Camiler Çocuk Sesleriyle Şenlendi
  • 26 Haziran 2018, Salı 15:52
Akhisarda okulların tatile girmesiyle birlikte öğrencilere yönelik olarak ilçe müftülüğü tarafından Yaz Kuran Kursu başlatıldı.
Yaz Kuran Kurslarının başladığı Manisanın Akhisar ilçesinde kursların başlaması dolayısıyla Gayret Camisinde tören düzenlendi. Caminin İmam Hatibi Hasan Kaya ve Müezzin Erol Ersan eşliğinde verilecek kurslar öncesi öğrencilere Elif-Ba ve Dinimi Öğreniyorum isimli ücretsiz 2 kitap verildi.
Öğrencilerin yaz tatili münasebetiyle Kuran, cami, dostluk ve kardeşlikle buluştukları bir gün olduğunu, o bakımdan son derece mutlu olduklarını ifade eden Akhisar İlçe Müftü Vekili Ahmet Şentürk, Bu seneki Yaz Kuran kursumuz 25 Haziranda başladı. Hafta içi her gün olacak kurslar günde 3 saat sürecek ve 17 Ağustosta da sona erecek. Bu sene Akhisarda 6 bin civarında öğrenci bekliyoruz. Çok şükür görüyoruz ki bu sene de camilerimizde öğrencilerimiz mevcut. Hocalarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah daha da devam eder. İnşallah öğrencilerimiz bu sene Kur-andan sureler öğrenecekler, camiyi cemaati tanıyacaklar. Güzel bir yaz mevsimi geçireceklerini düşünüyoruz. Öğrencilerimiz Kuran kursuna gelmeleri ile camilerimiz şenlendi dedi.
Şentürk, çocukların geleceğin teminatı olduğunu vurgulayarak, Onlar bize Allahın verdiği birer emanetlerdir. Bu emanetleri ebediyete nasıl hazırlayabiliriz? İşte bunun derdinde ve çabasındayız. Diyanet İşleri Başkanlığımız bunun çalışmalarını yapıyor. 4-6 yaş grubundaki öğrencilerinden ilk, orta okul ve lise çağına kadar bütün öğrencilerimizi Kuran ve ibadetle buluşturmak için programlar yapıyor. Çocuklarımız bu Kuran kursunda önce insan, Müslüman olmayı, sevgiyi, saygıyı, iletişimi öğrenecekler. İnsan olmanın insana yüklediği başkasına tahammülü ve başkalarına saygı göstermeyi öğrenecekler ifadelerini kullandı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık