BELMEK'TEN 'KADIN' TEMALI SERGİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, bu yıl 7'ncisi düzenlenen "ArtAnkara Çağdaş Sanat Fuarı"na BELMEK'lerde görevli usta öğreticilerin eserleri ile katıldı.

BELMEK'TEN 'KADIN' TEMALI SERGİ
  • 02 Nisan 2021, Cuma 10:53

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, bu yıl 7’ncisi düzenlenen “ArtAnkara Çağdaş Sanat Fuarı”na BELMEK’lerde görevli usta öğreticilerin eserleri ile katıldı. “Kadın” temalı 11 seramik, 5 mozaik ve 28 yağlı boya resmin yer aldığı toplam 44 eser fuara katılanlardan tam not aldı.

Başkent Ankara ATO Congresium’da bu yıl 7’ncisi düzenlenen “ArtAnkara Çağdaş Sanat Fuarı”na ev sahipliği yapıyor.

Pandemi nedeniyle zor günler geçiren sanatçılara sağladığı desteğin dışında fuar organizasyonuna da katkıda bulunan Büyükşehir Belediyesi, açtığı stantta “kadın” temalı sergiyi sanatseverlerin beğenisine sundu.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ STANDI YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren BELMEK’lerde görevli usta öğreticiler 2 ay içerisinde fuar için 11’i seramik, 5’i mozaik ve 28’i ise yağlı boya resimden oluşan toplam 44 eser hazırladı.

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Ali Bozkurt, eserlerin ilk defa bu fuarda sergilendiğini belirterek, şöyle konuştu:

“Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı olarak standımızda BELMEK’lerde bizimle birlikte çalışan usta öğreticilerimizin eserlerini sergiliyoruz. Resim öğretmenlerimizin bu fuara özel hazırladığı 44 resim var. Kadın temasıyla katıldık. İlk defa bu fuarda sergileniyor eserlerimiz. Fuara farklı bir soluk getirdiğimize inanıyoruz, geri dönüşümler de bu yönde oluyor. Pandemi döneminde ArtAnkara gibi bir fuarın açılması oldukça önemlidir. Çünkü kültür ve sanat faaliyetleri 1 yıldır yok denecek kadar azaldı. Biz Kültür Dairesi olarak ‘Kültürün de Başkent’i’ söylemini doldurmak için çalışıyoruz. Bu tarz organizasyonlarda Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak olmaya devam edeceğiz.”

Fuarı gezen ziyaretçiler Büyükşehir Belediyesinin standına yoğun ilgi gösterirken, eserlere de şu sözlerle tam not verdiler:

-Armağan Geçer: “Hayran kaldım. Geçen sene ziyaret etme şansım olmamıştı, bu anı bekliyordum. İçeri girdiğim andan itibaren büyülendim.”

-Melike Kuş: “Çok başarılı bir çalışma olmuş. BELMEK’lerdeki öğretmenlerin, Ankaralı kadınların böyle bir çalışma içerisinde olması çok güzel. Açıkçası gururlandım.”

-Çınar Avcı: “Çok güzel resimler var. Gayet başarılı olmuş, tebrik ederim.”

-Oğuzhan Akyıldız: “Beğendiğim çok fazla resim oldu. Kim çizdiyse ellerine, emeğine sağlık.”

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık