Bayramı Ülkelerinde Geçiren Suriyelilerin Dönüşü Başladı

Ramazan Bayramını ülkelerinde geçiren Suriyeliler Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı üzerinden Türkiyeye dönmeye başladı.

Bayramı Ülkelerinde Geçiren Suriyelilerin Dönüşü Başladı
  • 26 Haziran 2018, Salı 15:19
Ramazan Bayramını ülkelerinde geçiren Suriyeliler Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı üzerinden Türkiyeye dönmeye başladı.
18 Mayıs - 13 Haziran arasında Türkiyenin dört bir tarafından Kilise gelen 52 bin 114 Suriyeli, Ramazan Bayramı için valilik izniyle ülkesine gitmişti. Bugünden itibaren Suriyelilerin Türkiyeye dönüşü başladı. Öğle saatlerinden itibaren Suriyelilerin geçişlerine izin verilirken, Suriyenin Babul Selam Sınır Kapısında yoğunluk yaşandığı bildirildi. Babul Selamın ardından Göç İdaresi ile pasaport polisi tarafından işlemleri yapılan Suriyeliler, güvenlik önlemleri altında tahsis edilen otobüslerle Türkiyeye geliyor. Suriyeliler, gümrük görevlilerinin son kontrollerinden sonra Kilis üzerinden Türkiyeye giriş yapıyor.
Dönüşler sırasında engelli, yaşlı ve hamilelere öncelik tanınıyor.

Suriyelilerin dönüş süresi uzatıldı
26 Haziran - 6 Temmuz tarihlerinde dönüş izni verilen Suriyelilerin dönüş süreleri Kilis Valiliği tarafından 31 Temmuz tarihine kadar uzatıldı. 52 bin 114 Suriyelinin tanınan süre içerisinde dönmemesi halinde daha sonra gelişlerine izin verilmeyeceği bildirildi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık