27Nci Uluslararası Panorama Konferansı İstanbulda Başladı

Bu yılki teması “Panoramalarda Hafıza” olan 27nci Uluslararası Panorama Konferansı çok sayıda ulusal ve uluslararası uzmanın katılımıyla İstanbulda başladı.

27Nci Uluslararası Panorama Konferansı İstanbulda Başladı
  • 19 Eylül 2018, Çarşamba 20:14
Bu yılki teması “Panoramalarda Hafıza” olan 27nci Uluslararası Panorama Konferansı çok sayıda ulusal ve uluslararası uzmanın katılımıyla İstanbulda başladı.
27nci Uluslararası Panorama Konferansı İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür AŞnin ev sahipliğinde başladı. Beyoğlunda bir otelde gerçekleştirilen konferansa İstanbul Büyükşehir Belediyesi 1inci Başkan Vekili Ahmet Selamet, İBB Kültür AŞ. Genel Müdürü Kemal Kaptaner, İstanbul İl Kültür Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, Kültür Varlıkları Daire Başkanı Hüseyin Tok, Uluslararası Panorama Konseyi Başkanı Seth Thompson, ile panorama uzmanları, akademisyenler, birçok müzenin yöneticileri, küratörler ve kültürel miras uzmanları katıldı. Bu yılki teması “Panoramalarda Hafıza” olan konferansta “Panorama” çerçevesinde hafızanın ve tarihi gerçekliğin temsil pratikleri konuşuldu. Konferansta konuşan, Uluslararası Panorama Konseyi Başkanı Thompson, Türkiyenin tarihi, kültürü ve misafirperverliğiyle ön plana çıktığını ifade etti.

23 Eylüle kadar sürecek
2016 yılında Macaristanda ve 2017 yılında ABDde düzenlenen konferans bu yıl uzmanları İstanbulda buluştururken 23 Eylül tarihine kadar konferansta “Panoramalarda Ulusal Kimliği İnşa Etmek, Savaş Panoramalarında Mücadeleyi Anımsama, Peyzaj ve Mimaride Panoramik Bellek ve Tarihi Panoramalar: Somut ve Somut Olmayan” gibi birçok oturum gerçekleştirilecek.

“İstanbul adeta bir müze şehridir”
İstanbulun tarihi ve kültürel anlamda çok büyük bir değeri barındırdığını belirten İstanbul Büyükşehir Belediyesi 1inci Başkan Vekili Ahmet Selamet, “Bugün dünyada 30 civarında panorama müzesi olduğunu biliyoruz. Bunların hepsi anı yaşatan mekanlardır.. Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış 3 büyük imparatorluğa başkentlik yapmış İstanbul adeta bir müze şehridir. Bu şehrin cadde ve sokaklarında dolaşırken pek çok medeniyetin izlerini görürsünüz. İstanbul semavi dinlerin hepsinin ibadethanelerini yan yana görebileceğiniz dünyada nadir mekanlardandır” diye konuştu.

“Türkiyenin ilk panoramik müzesi Panorama 1453 Müzesidir
Konferansın Türkiyede olmasının önemine dikkat çekerek katılımın kendilerini memnun ettiğini belirten İBB Kültür A.Ş. Genel Müdürü Kemal Kaptaner, “Türkiyenin ilk panoramik müzesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Panorama 1453 Müzesidir. 31 Ocak 2009 tarihinde açılışını gerçekleştirdiğimiz bu müze İstanbulun fethini konu edinmektedir. 27nci Uluslararası Panorama Konferansına destek ve katılımlarınız için çok teşekkür ediyorum” dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık