Zigana Beyaza Büründü

Doğu Anadoluyu Doğu Karadenize bağlayan Zigana Dağı Geçidinde sezonun ilk kar yağışı etkili olmaya başladı. Yağışın ardından bölgede kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı.

Zigana Beyaza Büründü
  • 25 Ekim 2018, Perşembe 23:24
Doğu Anadoluyu Doğu Karadenize bağlayan Zigana Dağı Geçidinde sezonun ilk kar yağışı etkili olmaya başladı. Yağışın ardından bölgede kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı.
Gümüşhanenin Torul ilçesi sınırlarında yer alan Zigana Dağının 2 bin 50 metre rakımlı tarihi geçidinde akşam saatlerinde başlayan kar yağışı etkili oluyor. Yağış saatin ilerlemesiyle birlikte daha alçak kesimlerde de etkili olmaya başlarken Gümüşhane-Trabzon karayolu da beyaza büründü. Yağışla birlikte beyaz örtüsünü giyinen Zigana Dağında Zigana Tünelinin Gümüşhane çıkışında çok sayıda araç geniş alanda aracını park ederek anın tadını çıkardı. Bazı vatandaşların yol kenarında kar yağışı altında araçlarında açtıkları müzikle eğlendikleri, bol bol fotoğraf çektirdiği gözlendi.
Karayolları ekipleri tarafından kar yağışının başladığı saatlerden itibaren bölgede tuzlama ve temizleme çalışması gerçekleştirilirken, yetkililer yola düşebilecek kaya ve toprak parçalarına karşı sürücüleri uyardı. Gümüşhane genelinde yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı Gümüşhane-Bayburt arasındaki Vauk, Gümüşhane-Kelkit arasındaki Pekün, Gümüşhane-Şiran arasındaki Tersun, Gümüşhane-Yağmurdere arasındaki Kostan, Gümüşhane-Köse arasındaki Köse Dağında da etkili oldu.
İl merkezinde de an itibariyle yavaş yavaş etkili olan kar yağışının ardından sosyal medyada yayımlanan kar görüntüleri ise kısa sürede çok sayıda paylaşım ve beğeni aldı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık