29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Giresunda Coşkuyla Kutlandı

Cumhuriyetin kuruluşunun 95.yıldönümü ve Cumhuriyet Bayramı Giresunda düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlandı. Valilik önünde bulunan Atatürk büstüne çelenk koyma ile başlayan etkinlikler Giresun Atatürk stadında devam etti.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Giresunda Coşkuyla Kutlandı
  • 29 Ekim 2018, Pazartesi 14:13
Cumhuriyetin kuruluşunun 95.yıldönümü ve Cumhuriyet Bayramı Giresunda düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlandı. Valilik önünde bulunan Atatürk büstüne çelenk koyma ile başlayan etkinlikler Giresun Atatürk stadında devam etti.

Vali Harun Sarıfakıoğulları ve Belediye Başkanı Kerim Aksunun askeri araç ile törene katılan protokol, öğrenciler ve halkı selamladı.
Selamlamanın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın mesajı okunmasıyla devam eden törende Vali Sarıfakıoğullarıda konuşma yaptı.
Bugünün büyük bir heyecan ve gurur günü olduğunu belirten Sarıfakıoğulları, “Cumhuriyetimizin ilanının 95inci yıldönümünü büyük bir gurur ve heyecan içinde kutladığımız bu anlamlı günde öncelikle tüm Giresunlu hemşehrilerimin Cumhuriyet Bayramını kutluyor, sevgi, saygı ve en kalbi muhabbetlerimi sunuyorum. Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemalin önderliğinde her türlü zorluğa ve imkânsızlığa rağmen, büyük bir inanç ve kararlılıkla yürütülen kurtuluş savaşımız, tarihte eşine az rastlanır bir zaferle sonuçlanmış ve bu zafer Cumhuriyetle taçlandırılmış tarihimizin en büyük dönüm noktalarından birisi gerçekleştirilmiştir. Millet egemenliğine dayanan ‘Cumhuriyet yönetimi, Türkiye Cumhuriyetine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkese fert olma hakkını ve sorumluluğunu yüklemiştir. İnsanı ön planda tutan bu anlayışla devletin geleceğinden kendini sorumlu tutma şuurunun geliştirilmiş, ayrıca insanlığın ortak değeri olan medeniyetin gelişimine büyük katkılar sağlamıştır” dedi.
Konuşmanın ardından program Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü öğrencileri tarafından hazırlanan gösteriler, Cumhuriyet koşusu, şiir dinletisi ve halk oyunları ile devam etti. Yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerin verilmesinin ardından tören geçişi ile program son buldu. Tören geçişimde Bulancak Özel Harekat Taburu askerleri ve Giresun İl Emniyet Müdürlüğü polislerinin geçişi kutlamaları izleyen vatandaşlar tarafından ayakta alkışlandı.

Espiye ilçesinde ki kutlamalarda bir öğrenci baygınlık geçirdi.
Cumhuriyet Bayramı kutlamaları ilçelerde de sürdü. Espiye ilçesinde düzenlene törenler esnasında bir öğrenci baygınlık geçirdi. Öğretmenlerin ve çevredekilerin müdahalesi ile gölgelik yere alınan öğrenci 112 ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı. Hasan Ali Yücel Ortaokulu öğrencisi olan Mustafa Bodurun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık