Türkiyede İlk Korumalı İşyeri: Glütensiz Bir Başka Kafe

Büyükşehir ,“Gönül Belediyeciliği” anlayışı doğrultusunda önemli bir sosyal sorumluluk projesine daha imza attı. Açtığı Glütensiz Bir Başka Kafe’yle, işgücü piyasasında çalışma imkânı kısıtlı olan zihinsel ve ruhsal engellilere istihdam ortamı oluşturdu.

Türkiyede İlk Korumalı İşyeri: Glütensiz Bir Başka Kafe
  • 22 Ocak 2019, Salı 7:10

   Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan Glütensiz Bir Başka Kafe, Türkiyede yerel yönetimlerin hayata geçirdiği ilk korumalı işyeri oldu. 9 zihinsel ve ruhsal engellinin istihdam edildiği kafede, çölyak hastaları ve glütensiz beslenmeyi tercih edenler için ekmekler, kurabiyeler, yaş pastalar, pizzalar, hamburgerler ve içli köfte üretiliyor.

 

   Büyükşehir ,“Gönül Belediyeciliği” anlayışı doğrultusunda önemli bir sosyal sorumluluk projesine daha imza attı. Açtığı Glütensiz Bir Başka Kafeyle, işgücü piyasasında çalışma imkânı kısıtlı olan zihinsel ve ruhsal engellilere istihdam ortamı oluşturdu. Kafe, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından alınan Korumalı İşyeri Statü Belgesi ve İŞKUR Hibe Programı ile desteklenerek, engellilerin istihdamına yönelik sağlanan sosyal işletme modelinin en güzel örneklerinden biri oldu. Kafeyle, engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonla, edindikleri deneyimlerin kullanılması, sorumluluk duygusunun gelişmesi ve üreten bireyler haline gelmesi amaçlandı.

ÇÖLYAK HASTALARI İÇİN ÖZEL ÜRETİM

Glütensiz gıda temininde zorlanan çölyak hastaları ve glütensiz beslenmeyi tercih eden bireyler için uygun gıdalar tüketebilecekleri ayrıcalıklı bir mekan sunan kafe, normal besinlerden ayırt edilemeyen özellikte ekmekler, kurabiyeler, yaş pastalar, pizzalar, hamburgerler, içli köfte ve çiğköfteler üretiyor.

ONLAR ÇOK MUTLU

Kafede istihdam edilen engelliler,  kendilerine böyle bir imkan tanıyan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahine teşekkür ederek, kafede çalıştıklarından dolayı mutluluklarını dile getirdi.

Yaşam boyu devam eden tek gıda alerjisi olarak bilinen çölyak hastalığı, bağırsakları tahriş eder ve bağırsakların küçülmesine yol açar. Tedavisi olmayan hastalık, sadece sıkı bir glütensiz diyetle etkisi azaltılıyor.

 







HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık