Gaziantep Büyükşehir, Ulusal Ve Uluslararası 164 Ödül Kazandı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 2014-2018 yıllarında ulusal ve uluslararası ödüllere adeta ambargo koydu, aldığı 164 ödülle Gazi şehri, gururlandırdı.

Gaziantep Büyükşehir, Ulusal Ve Uluslararası 164 Ödül Kazandı
  • 25 Şubat 2019, Pazartesi 7:05

   Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 2014-2018 yıllarında ulusal ve uluslararası ödüllere adeta ambargo koydu, aldığı 164 ödülle Gazi şehri, gururlandırdı.

 

   Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Biz sadece kendi şehirlerimizle değil, ABDdeki, Çindeki ve Avrupadaki şehirlerle yarışıyoruz” dedi, hazırladığı projeleriyle uluslararası alanda yarışa girişti, performansıyla dikkati çekti. 

SÜRDÜRÜLEBİLİR ENERJİ DALINDA ÖDÜL

Bu kapsamda Büyükşehir, Avrupa Konseyi Parlamentosu tarafından verilen Europe Prize ödüllerinde, 2016 yılında ikinci aşama olan “Avrupa Şeref Bayrağı Ödülü”nün, 2017 yılında üçüncü aşama olan “Avrupa Şeref Plaketi” ödüllünün sahibi oldu, bu sene de büyük ödül olan Europe Prize ödülüne başvurdu. Enerji verimliliğine yönelik yürüttüğü çalışmalar sonunda Büyükşehir Belediye Binası Yeşil Bina (BREEAM ın Use) sertifikasını en iyi (Excellent) seviyede almaya hak kazanan Büyükşehir Belediyesi Biyogaz Tesisi Projesi, Uluslararası Kent Araştırmaları Kongresinin düzenlediği Uluslararası İdealkent Ödülleri çerçevesinde “Sürdürülebilir Enerji” dalında ödül kazandı.

CUMHURBAŞKANINDAN SAĞLIK PROJELERİNE ÖDÜL

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin sağlıkla ilgili yatırımları ve projeleri ödül getirdi. AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığınca “6. Yerel Yönetimler Proje Yarışması”nda sosyal alandaki “Belediye Hizmetlerinde Dezavantajlı Gruplar” başlığı adı altında açılan; “Kadın Sağlığı Hizmetleri Projesi”nde Büyükşehir Belediyesi “Büyükşehir Belediyeleri” kategorisinde dereceye girmeyi başardı. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın elinden 2ncilik ödülünü aldı.

EN İYİ KÜLTÜREL VE DOĞAL MİRASI KORUMA VE YAŞATMA PROJESİ: SANAT MERKEZİ

Eski Adliye Binasının Sanat Merkezine dönüştürülmesine yönelik proje, Sign of the City Awards (SotCA) Gayrimenkul Yarışmasında “En İyi Kültürel ve Doğal Mirası Koruma ve Yaşatma Projesi” kategorisinde ödül kazandı.  Avrupalı Seçkin Destinasyonlar Projesi (EDEN) “2015 Yılı Ulusal Destinasyonu” ödülüne sahibi olan Büyükşehirin 100üncü Yıl Atatürk Kültür Parkı, Dünya Kent Parkları Birliği Uluslararası Büyük Kent Parkları Ödülü (PARKANTEP) çerçevesinde Dünyanın en kıymetli parkı seçildi.

EN BAŞARILI BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kadınlara ve çocuklara dönük çalışmaları dolayısıyla İtalya Cumhuriyetinin En Yüksek Devlet Nişanı olan Liyakat Nişanını, İtalya Cumhurbaşkanı himayesindeki Minerva Anna Maria Mammoliti” ödülünü aldı. Ayrıca  “Golden City Awards 2016 En Başarılı Büyükşehir Belediye Başkanı” ödüllünün sahibi oldu. Bu ve buna benzer birçok ödülü kente kazandıran Büyükşehir, 4 yılda aldığı 164 ödülle adından söz ettirmeyi başardı, hem ulusal, hem de uluslararası alanda ses getirdi. 

Asya Belediye Başkanları Forumu ve Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatının (UCLG-MEWA) başkanlığı olmak üzere iki uluslararası kuruluşun aktif başkanlığını yürüten Başkan Şahin, Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) dönem başkanlığını yapıyor.

 







HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık