Dutlucalılardan Büyükerşene Teşekkür

İnönü İlçesi Dutluca Mahalle Muhtarı Ergün Erol, Dutluca Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Atakan Eral ve bir grup mahalle sakini hizmetlerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e teşekkür ziyareti gerçekleştirildi.

Dutlucalılardan Büyükerşene Teşekkür
  • 14 Ocak 2019, Pazartesi 7:10

İnönü İlçesi Dutluca Mahalle Muhtarı Ergün Erol, Dutluca Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Atakan Eral ve bir grup mahalle sakini hizmetlerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşene teşekkür ziyareti gerçekleştirildi.

İnönü İlçesi Dutluca Mahalle Muhtarı Ergün Erol, Dutluca Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Atakan Eral ve bir grup mahalle sakinleri, son dönemde hayata geçirilen dut üretim sahası ve mesire alanı projesi ve ESKİ tarafından yapımı tamamlanan 3000 metrelik içme suyu terfi hattı için Başkan Büyükerşene teşekkür etti. Mahalle sakinleri, Altyapı ve üstyapı çalışmalarının yanında çiftçiyi kalkındırma projelerinden memnuniyetlerini dile getirdi.

Konuklarını Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda ağırlayan Başkan Büyükerşen, kırsal alanda çok büyük projeleri hayata geçirmeye başladıklarını, ülkede tarım ve hayvancılığın bitme noktasına geldiğini ancak Eskişehirde buna izin vermeyeceklerini, gerek ücretsiz dut fidanı, domates ve marul fidesi dağıtımı gerekse hayvan desteğinden halk süt projesine Büyükşehir Belediyesinin son dönemde hayata geçen projelerinin Türkiyede de gündem olduğunu hatırlatarak, Çiftçimiz üretmek zorunda, ürettiğinden kazanmak zorunda. Eğer bir ülkede tarım ve hayvancılık biterse o ülkenin her şeyi biter. Bir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak buna göz yumamam. Bu nedenle kırsal mahallelerimizde tarımı ve hayvancılığı geliştireceğiz. Kooperatifleri güçlendireceğiz. Birlikleri kalkındıracağız. Böylece üreticimiz kalkınmış olacak. Dutluca Mahallemizde de bu kapsamda 20 hektarlık bir alanı dut yetiştiriciliği ve mesire alanı olarak projelendirdik. Birkaç yıl içerisinde bu bölgemizde de ipek böcekçiliği canlanacak. Ayrıca bu alan yalnızca Dutluca sakinleri değil, İnönü ilçemiz ve civar mahallelerinde faydalanabileceği örnek bir proje olacak dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık