Elazığda Sosyal Uyum Programı

Elazığda, ‘Sosyal Uyum Programı ve Okul Destek projesi kapsamında etkinlik düzenlendi.

Elazığda Sosyal Uyum Programı
  • 29 Ekim 2018, Pazartesi 13:10
Elazığda, ‘Sosyal Uyum Programı ve Okul Destek projesi kapsamında etkinlik düzenlendi.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığını projelerinden Cumhurbaşkanlığı sisteminin ilk 100 günlük icraatları içinde de bulunan, Sosyal Uyum Programı ve Okul Destek Projesinin 81 ilde çalışmaların başladığı için Elazığda da etkinlik düzenlendi. Aile, Çalışma ve Sosyal İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen programa, Sosyal ve Ekonomik(SED) hizmetlerinden yararlanan ailelerle tanışma ve proje hakkında bilgilendirmek amacıyla etkinlik yapıldı.Kültür Park Mamuratül Azizde düzenlenen etkinlikte, mülteci ve sığınmacı çocukların yaşadığı problemler karşısında, bu çocukların sosyal uyumu ve topluma adapte olabilmesi adına yapılabilecek faaliyetleri ve Elazığda 150 çocuğun, ‘Sosyal Uyum Programı ve Okul Destek Projeleri kapsamında faydalandıkları bildirildi.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Ahmet Atalan, “Mülteci ve sığınmacı çocukların bulundukları eğitim kurumlarına uyum sağlamakta ciddi güçlükler yaşadıkları görülmektedir. Bu nedenle sosyalleşmemekte ve grubun dışında kalmaktadırlar. Aynı zamanda çocukların ülkemize tam olarak yerleşemedikleri ve sığınmacı konumunda oldukları için beslenme, barınma, temizlik gibi temel ihtiyaçlar noktasında sorunlar yaşadıkları saptanmıştır. Bakanlığımızın önemli projelerinden olan ve Cumhurbaşkanlığı sisteminin ilk 100 günlük icraatları içinde de bulunan sosyal uyum programı, mülteci ve sığınmacı çocukların yaşadığı problemler karşısında bu çocukların sosyal uyumu ve topluma adapte olabilmesi adına yapılabilecek faaliyetleri kapsamaktadır. İlimizde 150 çocuğumuz sosyal uyum programı ve okul destek projeleri kapsamında faydalanmaktadırlar” diye bilgi verdi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık