Pazarcıkta 15 Bin Ton Sarımsak Üretiliyor

Kahramanmaraşın Pazarcık ilçesinde sarımsak hasadı devam ediyor.

Pazarcıkta 15 Bin Ton Sarımsak Üretiliyor
  • 27 Haziran 2018, Çarşamba 9:21
Kahramanmaraşın Pazarcık ilçesinde sarımsak hasadı devam ediyor.
Son yıllarda Narlı Ovasında sarımsak ekiminin yaygınlaşmasıyla yılda ortalama 15 bin ton sarımsak üretiliyor. Beşçeşme Mahallesinde üretilen sarımsaklar Türkiyenin dört bir tarafına gönderiliyor.
Çiftci Ali Yüksek, yaptığı açıklamada, Burada vatandaşlarımızın birçoğu geçimlerini sarımsak üretiminden sağlıyor. Pazarcık ve mahallelerinden Gaziantep ve çevre ilçelerden taşımalı olarak gelen binlerce mevsimlik işçi tarlalarda çalışıyorlar. Pazarcık, artık sarımsak üretim merkezlerinden biri haline geldi dedi.
Sarımsağın gıda, ilaç sanayisinde önemli bir yeri olduğunu belirten Yüksek, Bu bölgede yetişen sarımsağımız, kokusu ve tadının çok keskin olması, aromasının yoğun olması, kışa dayanıklı olması ve iriliği nedeniyle tercih ediliyor dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık