Odtü Günü Töreni Yapıldı

ODTÜ Günü Töreni Yapıldı.

Odtü Günü Töreni Yapıldı
  • 13 Haziran 2019, Perşembe 21:00

Üniversitemizin kuruluşunun 63. yıl dönümünün kutlandığı ODTÜ Günü; 31 Mayıs 2019 Cuma günü, Kültür ve Kongre Merkezi (KKM)nde düzenlenen bir törenle kutlandı.


ODTÜ Gününün, KKM A Salonunda, saat 11.00da başlayan birinci bölümünde, ODTÜ Üstün Hizmet ve Takdir Ödülleri ile Şükran Ödülü takdim edildi. Törenin saat 13.15te başlayan ikinci bölümünde ise Turan Baskan Hizmet ve Teşvik Ödülü almaya hak kazanan Üniversitemiz idari personeline ödülleri verildi. Törende üniversitemize 20 yıl hizmet vererek emekli olan akademik ve idari personelimize hizmet plaketleri ile ODTÜde 45, 40, 35, 30, 25, 20 hizmet yılını dolduran mensuplarımıza hizmet belgeleri takdim edildi.



Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan ODTÜ Günü Töreninde Rektör Prof. Mustafa Verşan Kök bir konuşma yaptı.

Törende, ODTÜ Müzik ve Güzel Sanatlar Bölümü Naile Talip Piyano Sınıfı Öğrencisi Özkan Umutcan Bapbacı bir konser verdi.

Daha sonra ODTÜ Senatosu Üstün Hizmet ve Takdir Ödülleri ile Şükran Ödülü sahiplerine takdim edildi.


Prof. Dr. Feryal Özele; teorik ve hesaplamalı astrofizik alanında, galaksilerin oluşumu, yıldızların ölümü ve karadelikler üstüne yaptığı, alanına öncülük eden hesap ve gözlemler; Amerika Birleşik Devletlerinde National Aeronautics and Space Administration (NASA) ve National Science Foundation (NSF) gibi önemli bilimsel kuruluşların karar verici mekanizmalarında üstlendiği roller; yeni projelere öncülük etmesi ve bu projelerde yer alması; bilime yaptığı özgün katkılar ve kariyerinin başlarında ulaştığı büyük başarılar nedeniyle ODTÜ Senatosu tarafından Üstün Hizmet Ödülü takdim edildi.


ODTÜ Takdir Ödülü; Dr. Menzer Pehlivan ile Berkay Mollamustafaoğluna verildi:


Dr. Menzer Pehlivana, jeoteknik ve deprem mühendisliği alanında çalıştığı ABDde önde gelen isimlerden biri olmayı başarması; gelişmekte olan ülkelerde gönüllü kuruluşlarla birlikte deprem mühendisliği konusundaki girişimleri; gençlerin özellikle kız çocuklarının mühendislik alanına yönelmeleri için yaptığı ilham verici çalışmalar nedeniyle;


Berkay Mollamustafaoğluna, uzun yıllar üstlenmiş olduğu üst düzey yöneticiliklerde uluslararası düzeydeki başarıları; bu başarıları daha sonra girişimcilik alanına taşıyarak teknoloji geliştirme ve girişimcilik konularında üstün yeteneğini kanıtlaması; bu başarılarıyla ülkemize ve ODTÜye önemli katkılar yapmış olması nedeniyle ODTÜ Senatosu tarafından ODTÜ Takdir ödülü takdim edildi.


Bu yıl ilk kez verilen ODTÜ Şükran Ödülü ise; Yüksel Proje Uluslararası A.Ş.ye; Üniversitemizin derslik ihtiyacının karşılanmasına yaptığı önemli katkı nedeniyle ODTÜ Senatosu tarafından takdim edildi.



HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık