Dikadan Siirte 50 Milyon Tl Destek

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Genel Sekreteri Yılmaz Altındağın çabaları sonucu Siirtte son bir yıl içinde 3 projeye 50 milyon TL dolayında destek sağlandı.

Dikadan Siirte 50 Milyon Tl Destek
  • 07 Temmuz 2018, Cumartesi 13:22
Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Genel Sekreteri Yılmaz Altındağın çabaları sonucu Siirtte son bir yıl içinde 3 projeye 50 milyon TL dolayında destek sağlandı.
DİKA, TRC3 bölgesinde yer alan Siirte, paydaş kurum Siirt Belediyesi bünyesinde yapılacak Helvacılar Çarşısı projesine, Kurtalan Belediyesinin Çarşı Giydirme projesine ve Siirt Üniversitesinin Küçükbaş Hayvan Payetleme Birimi Güdümlü projesine 50 milyon TL destek sağladı. Helvacılar Çarşısını kültürel miras mantığıyla korunması gerektiğini belirten DİKA Genel Sekreteri Altındağ, Siirt ve Kurtalandaki çarşı giydirme projelerinin tüm esnaf gruplarını aynı ortamda kendi değerlerini hijyenik ortamda koruyabilecek şekilde bir nevi aslında yerel ticarete, turistlere daha çekicisi hale getirmek için hayata geçirileceğini söyledi. Altındağ, Siirt Üniversite bünyesinde desteklenen Küçükbaş Hayvan Payetleme Birimi Güdümlü projesinin de Türkiyede bir ilk olduğunu, melezleme mantığıyla keçi ırklarını daha zengin hale getirip, hem etinden hem sütünden hem kılından ve tiftiğinden faydalanarak ekonomiye katkı sağlayacağını öngördüklerini söyledi. Altındağ, Siirtte ve TRC3 bölgesinde yer alan diğer illerde de benzer projelere destek verdiklerini aktardı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık