Kilisli Öğrenciler Ek Puan İstiyor

Kilisli öğrencilere 2 yıldır atılan roketler nedeniyle ders çalışamadıklarını, Temel Yeterlilik Testi (TYT) sınavında ek puan verilmesini istediler.

Kilisli Öğrenciler Ek Puan İstiyor
  • 30 Haziran 2018, Cumartesi 11:07
Kilisli öğrencilere 2 yıldır atılan roketler nedeniyle ders çalışamadıklarını, Temel Yeterlilik Testi (TYT) sınavında ek puan verilmesini istediler.
2016 yılında terör örgütü DEAŞ, 2018 yılında terör örgütü PKK/PYD/YPT tarafından Suriyeden Kilise atılan roketler nedeniyle eğitimin aksadığı kentte sınava giren öğrenciler, derslerine yeteri kadar çalışamadıkları için, sınava girenlere ek puan verilmesi gerektiğini ifade ettiler. Öğrenci velileri ise, öğrencilerin psikolojilerinin atılan roketler nedeniyle bozulduğunu, yeteri kadar sınava çalışamadığını, bu nedenle mağdur öğrencilere ek puan verilmesi gerektiğini ifade ettiler.
Çevre il ve ilçelerden sınava girmek için Kilise geldiler.
Temel Yeterlilik Testi sınavı için müracaat eden öğrencilerin bir çoğunun birinci sınava giriş yerenin kendi şehirleri, ikinci tercih için Kilisi yazması nedeniyle yaşadıkları şehirde yeteri kadar derslik olmaması nedeniyle başta Gaziantep olmak üzere çevre il ve ilçelerdeki öğrenciler sınava girmek için Kilise geldi. Kilisin bölgede derslik olarak fazla olması nedeniyle YÖK tarafından ikinci tercihi olan öğrencilerin Kiliste sınava girmesine karar verdiği öğrenilirken, kentte sınav nedeniyle yoğunluk yaşandığı bildirildi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık