Avustralya Uluslararası Maarif Okulları Kendi Kampüsünde Eğitime Başladı

Türkiye Maarif Vakfına bağlı Avustralya Uluslararası Maarif Okulları, 4 yıldır çalışmaları devam eden kampüsüne geçerek eğitime başladı.

Avustralya Uluslararası Maarif Okulları Kendi Kampüsünde Eğitime Başladı
  • 18 Haziran 2020, Perşembe 4:06

Türkiye Maarif Vakfına bağlı Avustralya Uluslararası Maarif Okulları, 4 yıldır çalışmaları devam eden kampüsüne geçerek eğitime başladı.

Ülkenin Sydney kentinde kiralık bir okulda 2019 yılında eğitim ve öğretime “merhaba” diyen Avustralya Uluslararası Maarif Okulları, uzun süren resmi prosedürlerden sonra 2016 yılında satın aldığı Auburn’daki kampüsüne taşındı.

Vakfın Ülke Temsilciliğince okul bahçesinde düzenlenen törene, ülkede bulunan Türkiye’nin kamu kurumlarının temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları yetkililerinin yanı sıra çok sayıda öğrenci ve veli katıldı.

Türkiye Maarif Vakfı Avustralya Ülke Temsilciliğinden yapılan açıklamada, okulun kendi kampüslerine taşınmasının çevrede yaşayan bölge sakinleri tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandığı ve çok sayıda velinin çocuklarını okula kaydettirmek için akın ettiğini ifade edilerek; “Okula sadece Türk toplumundan değil çok farklı etnik kökene sahip ailelerden de talep geliyor. Avustralya Uluslararası Maarif Okulları ülkede kendi alanında tek ve özgün bir eğitim veren, Avustralya müfredatının yanı sıra ağırlıklı olarak Türk kültürü ve Türk dili başta olmak üzere hem akademik hem de sosyal açıdan öğrencilerini yeteneklerine göre yetiştiren ve her alanda çok nitelikli eğitim veren iki dilli bir okul. 11 farklı milletten öğrencinin eğitim gördüğü okul, kısa zamanda gösterdiği atılımlarla eğitim çevrelerinin de takdirini topladı.” denildi.

Hedef İyi İnsan Yetiştirmek

Alanında öncü bir kurum olma vizyonuna sahip okulun, ilmini ve irfanını insanlığın barış ve huzuru için kullanacak iyi insanlar yetiştireceğine dikkat çekilen açıklamada, bütün dünyada insanlığın ortak birikiminin, Anadolu’nun kadim irfan geleneğinin esas alındığı ve kapsamlı bir eğitim misyonuna sahip olunduğu vurgulandı.

Proje Tamamladığında Kapasite 750 Öğrenciye Ulaşacak

Ayrıca okulun fiziki yapısı hakkında bilgi verilen açıklamada, “Mevcut binanın yanı sıra yakında 50 milyon dolarlık yatırım yapılarak içinde kütüphanesi, spor salonları ve kültür merkezleri ile topluma muhteşem bir tesis kazandırılacak. Anaokulundan lise son sınıfa kadar eğitim veren okul, 750 öğrenci kapasitesine ulaşacak. Yani kampüsümüzde öğrencilerin rahat eğitim alması için her türlü imkan düşünüldü.” ifadeleri kullanıldı.

Ülkenin en modern okulları arasında yer alan Maarif okullarında, 24 öğrenci ile sınırlandırılmış sınıflarda eğitim gören öğrenciler için bilgisayar kullanmayı öğrendikleri, aynı zamanda dijital kütüphane işlevi gören, online kitap okuyup dinleyebildikleri bilgisayar ve bilim sınıfları yer alıyor.

Tiyatro salonu, zenginleştirilmiş kütüphane, yemekhane, hemşire odası ve görsel sanatlar sınıflarının bulunduğu okulda, öğrencilerin zekalarının ve stratejik düşünme yeteneklerinin geliştirilmesine dönük düşünme becerileri atölyelerinde de dersler veriliyor

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık