Edirnede Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Edirnede Cumhuriyetin 95inci kuruluş yıl dönümü coşkuyla kutlandı. 2016 yılında meydana gelen hain darbe girişimi sonrası ilk kez meydanlara inen tankları ise halk coşkuyla alkışladı.

Edirnede Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı
  • 29 Ekim 2018, Pazartesi 12:48
Edirnede Cumhuriyetin 95inci kuruluş yıl dönümü coşkuyla kutlandı. 2016 yılında meydana gelen hain darbe girişimi sonrası ilk kez meydanlara inen tankları ise halk coşkuyla alkışladı.
Edirnede 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Vali Günay Özdemirin makamında tebrikleri kabul etmesiyle başladı. Sabah saat 09.00da başlayan kabul törenine başta Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yüksel Erdin olmak üzere il protokolü katıldı. Ardından Edirne Talatpaşa Asfaltında geçit töreni yapıldı. Törene Vali Günay Özdemir, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yüksek Erdin, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, askeri erkan, kamu kurum il müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Geçit töreni öncesi Vali Özdemir, Garnizon Komutanı Erdin ve Belediye Başkanı Gürkan, askeri araç üzerinden vatandaşların bayramını kutladı. Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına ellerinde Türk bayrakları ile binlerce Edirneli katıldı.

“15 Temmuzda müsaade etmediğimiz tanklar sevgiyle karşılandı”
Vali Özdemir, kutlama törenlerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, “Bugün gerçekten Cumhuriyetimizin 95inci yılını bütün halkımızın büyük bir katılımıyla, heyecanla kutladık. İlk defa da bu sene 15 Temmuzdan sonra tanklarımız tören alanından geçti. 15 Temmuzda müsaade etmediğimiz tanklar, bugün halkımızın beğenisiyle, coşkusuyla, sevgisiyle karşılandı. Ben halkımıza, bütün askerlerimize, şehitlerimize, gazilerimize ve şehit yakınlarına da teşekkür ediyorum. Şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum” dedi.
Edirne Belediye Bandosu eşliğinde gerçekleştirilen resmi geçit töreninde, eğitim ve öğretim kurumlarının öğrenci ve öğretmenlerinin geçişlerinin ardından askeri birliklerin geçit töreni ile Cumhuriyet Bayramı kutlamaları tamamlandı. Kutlama programı kapsamında Vali Özdemir ve eşi tarafından saat 19.30da bir restoranda yemek verileceği de bildirildi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık