Almanyanın İstanbul Başkonsolosundan Etsoya Ziyaret

Almanyanın İstanbul Başkonsolosu Av. Micheal Reiffenstuel ve Edirne Fahri Konsolosu Dr. Ercan Dursunoğlu, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurtu makamında ziyaret etti.

Almanyanın İstanbul Başkonsolosundan Etsoya Ziyaret
  • 26 Ekim 2018, Cuma 11:15
Almanyanın İstanbul Başkonsolosu Av. Micheal Reiffenstuel ve Edirne Fahri Konsolosu Dr. Ercan Dursunoğlu, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurtu makamında ziyaret etti.
Edirnenin turizmi, tarihi, kültürel ve ekonomik yapısı hakkında bilgiler veren Zıpkınkurt İki ülke arasında oluşturulabilecek ticari girişimlerin adımlarının atılması adına sizleri ağırlamaktan memnuniyet duyuyorum. İlimiz ekonomisi tarım ve turizme dayalı. Konumu itibarı ile ilimizin Avrupaya açılan kapıları iş adamları için ciddi fırsatlar taşımakta. Bu kapsamda gerçekleştireceğimiz ortak çalışmalar ile iki ülke adına olumlu sonuçlar elde edileceğini düşünüyorum dedi.
Edirneye ilk iş ziyaretlerinin olduğunu dile getiren Reiffenstuel ise Özellikle ticaret ve ekonomi anlamında bu ziyaret bizim için çok önemli. İstanbul Ticaret Odasında incelediğimiz istatistiklere göre Türkiyede bulunan ve ticaret yapan Alman şirketlerin listesine bakıldığında 2017 yılında 7 bin 200 tane şirket bulunmakta. Ülke bazında bakıldığında Almanyanın en çok ticaret yaptığı ikinci ülke İngilteredir ve İngilteredeki Alman şirket sayısı 3 bin 200. Dolayısıyla Türkiyedeki şirket sayısı iki katından daha fazla. Türk-Alman ilişkilerine bakıldığında aramızdaki ticaret ilişkileri çok önemli. Zaman zaman ülkeler arası kriz yaşansa da ticaret ve dostluk anlamında da iyiyiz diye konuştu.
İşin siyasi tarafında değil, ticari tarafında olduklarını ifade eden Zıpkınkurt, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası, Türk Alman Ticaret Odasının bir üyesidir. Bizim ülkemizin en büyük ihracat yaptığı ülkelerden bir tanesi de Almanya. Dolayısıyla bu ihracat kalemleri büyük ölçüde kara yolu ile gidiyor ve Edirneden geçiyor. Araçların daha hızlı ulaşabilmesi, tedarik sürecinde firmaların zorluk yaşamaması anlamında ve zaman kaybı olmadan üretici ile tüketici buluşabilir bu noktalarda çalışmalar yapıyoruz ifadelerini kullandı.
Edirnenin ticari hacmi, ETSO üyeleri ve sektörler hakkında bilgiler veren Zıpkınkurt vize konusuna da değindi. Vize sürelerinin uzun olmasının ticari bakımdan da olumlu sonuçlar doğurduğunun özellikle altını çizen Zıpkınkurt vizelerin uzun süre verilmesi konusunda taleplerini iletti.
Reiffenstuel ise vize konusunda çok hassas olduklarını ve bu konuda Edirne Ticaret ve Sanayi Odası için özel bir çalışma yapacaklarının sözünü verdi.
Ziyaret sonunda Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, günün anısına Reiffenstuela Edirneye özgü simgelerin bulunduğu tablo hediye etti.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık