Kargıda Fiyat Ve Etiket Denetimi

Kargıda market ve manavlarda fiyat ve etiket denetimi yapıldı.

Kargıda Fiyat Ve Etiket Denetimi
  • 26 Ekim 2018, Cuma 11:22
Kargıda market ve manavlarda fiyat ve etiket denetimi yapıldı.
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğünün gönderdiği genelge kapsamında, Çorum Valiliğinin emri ile Kargıda oluşturulan denetim komisyonu ürünlerde fiyat ve etiket denetimi yaptı.
Kargı Kaymakamlığından konuya ilişkin yapılan açıklamada; Valiliğimizin genel emirleri kapsamında; ilimiz sınırları içinde bazı esnaf, firma ve işletmelerin dövizde meydana gelen dalgalanmayı fırsat bilerek vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına yönelik piyasa şartlarında sunulan mal ve hizmetlere faiş fiyat uyguladığı; bazı ürünleri ise stoklarında bekleterek fiyat artışına neden olduğu, halkın esenliğini ve refahını tehdit edici davranışların ortaya çıktığı görülmüştür. Haksız fiyat artışları ve stokçuluk karşısında mağdur olan vatandaşlarımızın ve iyi niyetli işletmelerin haklarını korumak için ilçemizde de gerekli denetimler bundan sonra yapılmaya devam edilecektir denildi.
Kargı Kaymakamlığı, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Toplum Sağlığı Merkezi, Maliye, Zabıta ve Esnaf Ve Sanatkarlar Odasından oluşan denetleme komisyonu üyeleri ilçede bulunan marketlerde ve manavlarda fiyat ve yerli ürün etiketi denetimi yaptı.
Yapılan denetimlerde herhangi bir usulsüzlüğe rastlanmazken, denetimlerin devam ettirileceği bildirildi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık