Bursa Düşünce Akademisi'nde ikinci dönem heyecanı

Bursa Düşünce Akademisi'nde ikinci dönem heyecanı

Bursa Düşünce Akademisi'nde ikinci dönem heyecanı
  • 18 Şubat 2020, Salı 1:02

BURSA - Büyükşehir Belediyesi’nin kişisel gelişim amacıyla uygulamaya aldığı Bursa Düşünce Akademisi’nin ikinci dönem ilk programının konuğu, Şair-Yazar ve Müzisyen Savaş Barkçin oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 3 ay boyunca Tayyare Kültür Merkezi’nde Pazartesi günleri saat 18:00’da ücretsiz olarak düzenlenecek akademi programlarına tüm Bursalıları davet etti.

Büyükşehir Belediyesi’nin kültür sanat hayatına katkı sağlamak, ilgi duyanların kişisel gelişimlerini kolaylaştırmak adına organize ettiği Bursa Düşünce Akademisi’nin ikinci dönemi başladı. İkinci dönem ilk konferansı, Şair-Yazar ve Müzisyen Savaş Barkçin tarafından verildi. Barkçin, Tayyare Kültür Merkezi Büyük Salon’u dolduran Bursalılara, tasavvuf ve müzik ilişkisini anlattı. Müziğin Türk-İslam Medeniyeti gibi tevhide dayandığını, esas olanın sanat aşkının değil aşkın sanatı olduğunu ifade eden Barkçin, yaptığı sunumda, “Müzik nimettir. Hak’tan gelen halka ikram edilir. Nefis karıştırılmaz. Müzik, sadece eğlence değil, düşünme aracıdır. Edep yoludur. Edebi olmayan müzisyenin kıymeti yoktur” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin önemli isimleri Bursalılarla buluşuyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da Barkçin’in konferansına katılan isimlerden biri oldu. Kürsüye çıkarak konuşma yapan ve belediyeciliğin ‘günlük rutin işleyişin yanında’ kültür sorumluluğunun bulunduğunu ifade eden Başkan Aktaş, “Edebiyat, sanat, bilim, kültür gibi konular hayatımıza anlam katan ve varlığımızın idrakine varmamızı sağlayan meselelerimizdir. Bursa Düşünce Akademisi ile Bursa Edebiyat ve Yazı Akademisi kapsamında, ilk dönem, alanında uzman ve Türkiye’nin önde gelen 25 ismini misafir ettik. Bu dönem de 20 değerli misafirimiz olacak. Yani toplamda 45 konuk ile edebiyattan felsefeye, müzikten tasavvufa, dilden sanata, sinemadan tarihe, mimariden kültüre uzanan geniş yelpazede bir program serisini sizlerle buluşturmuş olacağız” dedi. 3 ay boyunca pazartesi ve cuma günleri saat 18.00’da gerçekleştirilecek etkinliklere tüm Bursalıları davet eden Başkan Aktaş, “Bu programlar, kendimizi geliştirmemiz adına ve geleceğimiz için önemli birer fırsat” diye konuştu.


HABERE AİT VIDEO


HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık