Boluda, 74 Yıllık Adliye Binasına Veda Töreni Düzenlendi

Boluda, 1944 yılından beridir hizmet veren adliye binasının yeni yerine taşınması nedeniyle düzenlenen veda töreninde duygusal anlar yaşandı.

Boluda, 74 Yıllık Adliye Binasına Veda Töreni Düzenlendi
  • 26 Ekim 2018, Cuma 18:45
Boluda, 1944 yılından beridir hizmet veren adliye binasının yeni yerine taşınması nedeniyle düzenlenen veda töreninde duygusal anlar yaşandı.
Edinilen bilgiye göre, Tabaklar Mahallesi Hürriyet Caddesi üzerinde 1944 yılından beridir hizmet veren tarihi adliye binasının, Pazartesi günü Aşağısoku Mahallesinde hizmete girecek olan yeni adliye binasına taşınması nedeniyle veda töreni düzenlendi.
Ağır Ceza Mahkemesinde son davanın görülmesinin ardından adliye binasının bahçesinde bir araya gelen hakim, savcı, avukat ve adliye çalışanlarının katılımıyla düzenlenen törende binanın girişindeki ‘Adliye tabelası alkışlar eşliğinde indirildi. Duygusal anların yaşandığı törende bazı adliye çalışanları gözyaşlarına hakim olamadı.

“Bu binada çok yaşanmışlıklar var”
Törende konuşan Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yaman, “Bugün gerçekten Bolu tarihi bir gün yaşıyor. Bunu 1 aydır daha iyi anladım çünkü herkes bugüne adeta kilitlenmiş vaziyette bir beklenti içindeydi. Bu binada çok yaşanmışlıklar var. Ben bile 1 yılı aşkın süredir buradayım. Epeyce anım birikti. Uzun yıllardır hizmet edenler var. bugüne kadar adliyemize hizmet veren herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Bolu Ağır Ceza Başkanı Seyfi Han ise, 2 yıldır Bolu Adliyesinde görev yaptığını belirterek, 1944den beri faaliyette olan bir bina. Bugün son duruşmayı yaparken, ‘muhtemelen 74 yıl önce bu adliye ağır ceza mahkemesi duruşma salonunda başkanın oturduğu yerde başlamıştır dedim. Bugün de yine bizim duruşmamızla son buldu” dedi.

“Bolunun sevimli adliyesini terkediyoruz”
Bolu Adliyesinde 35 yıldır görev yapan eski Baro Başkanı Ferit Atalay, “1944lü yıllardan beridir hizmet veren Bolunun sevimli adliyesini terk ediyoruz. Burada çok tatlı anılarım var. İyi hukukçularla çalıştım. Genç arkadaşlarım da buranın havasını soludular. İnanıyorum ki bu bina Boluya gelecekte kültürel bir obje olarak uzun yıllar daha hizmet edecek” şeklinde konuştu.

Adliyenin kedisi ‘Adalet de yeni binaya gidecek
Bolu Adliyesinin maskotu haline gelen ve uzun yıllardır adliye bahçesinde çalışanlar tarafından bakılan ‘Adalet isimli kedi de Pazartesi günü hizmete girecek olan yeni adliye binasına götürülecek. Törende adliye çalışanlarının kucağında olan ‘Adalet isimli kediyi gören Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yaman, “Arkadaşlara dedim ki, ‘eğer ‘Adalet de gelmek istiyorsa biz seve seve alırız. ‘Adalet de burada. ‘Adaleti de hep beraber götürelim” dedi.
Tören, binanın girişindeki ‘Adliye tabelasının indirilmesi ve hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık