Cumhuriyet Anısına Bin 1923 Fidan Toprakla Buluştu

Bilecikin Bozüyük ilçesinde Cumhuriyetin ilanının 95. yıl dönümü dolayısıyla etkinlikler düzenlendi.

Cumhuriyet Anısına Bin 1923 Fidan Toprakla Buluştu
  • 28 Ekim 2018, Pazar 18:49
Bilecikin Bozüyük ilçesinde Cumhuriyetin ilanının 95. yıl dönümü dolayısıyla etkinlikler düzenlendi.
Etkinlikler, Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtına çelenk sunma töreni ile başladı. Törenlerde Bozüyük Belediyesi tarafından Cumhuriyetin 95. yılı anısına yaptırılan Yükselen Türkiye anıtı hizmete girdi. Burada anıtın hayırlı ve uğurlu olması temennileri ile birlikte fotoğraf çekimi yapıldıktan sonra protokol üyeleri tarafından vatandaşlara Cumhuriyetin ilan edildiği yıl olan 1923ü temsilen bin 923 adet fidan dağıtımı yapıldı.
Programın devamında Bozüyük Belediyesi Metristepe Kültür Merkezinde Özel Sınav Lisesi tarafından hazırlanan “Atatürk ve Cumhuriyet” konulu fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Heyet, sergiyi gezerken Okul Müdürü Ömer Boğaz serginin 55 fotoğraftan oluştuğunu belirterek “Bu yıl sergimize Atatürkün Bozüyüke gelişi ile ilgili fotoğrafları da kattık. Ayrıca Bozüyükte geçmiş dönem Cumhuriyet kutlamalarına ilişkin önemli gördüğümüz fotoğrafları da sergiliyoruz” dedi.
Sergi açılışının ardından tüm protokol üyeleri ve vatandaşlar bin 923 adet fidanın toprakla buluşacağı Kent Ormanında hazırlanan fidan dikim alanına hareket etti. Burada kısa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, “29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız Anısına bin 923 Adet Cumhuriyet fidanımızı toprakla buluşturduk. Cumhuriyetimizin teminatı çocuklarımız gibi, büyüyen her fidanımız da yükselen Türkiyemizin simgesi olacak. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun” dedi.
Programlara Bozüyük Kaymakamı Hasan Yaman, Garnizon Komutanı Bkm. Yzb. Murat Günhan, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Serkan Aktay, Bilecik Orman İşletme Müdürü Erkan Yurt, Emniyet Müdürü Hakkı Güner, Milli Eğitim Müdürü Servet Çetinkaya, Müftü Mustafa Topal, TSO Başkanı Buğra Levent, Kent Konseyi Başkanı Osman Tekeli, muhtarlar, şehit aileleri, gaziler ve gazi aileleri protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık