DÜMBÜLLÜ'NÜN KAVUĞU BU AKŞAM ÖZTEKİN'DEN ÇORUH'A GEÇİYOR

Geleneksel Türk tiyatrosunun son temsilcisi İsmail Hakkı Dümbüllü’nün kavuğu, Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’nda düzenlenecek özel bir törenle Rasim Öztekin tarafından Şevket Çoruh’a teslim edecek.

DÜMBÜLLÜ'NÜN KAVUĞU BU AKŞAM ÖZTEKİN'DEN ÇORUH'A GEÇİYOR
  • 20 Eylül 2020, Pazar 11:05

Geleneksel Türk tiyatrosunun son temsilcisi İsmail Hakkı Dümbüllü’nün kavuğu, Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’nda düzenlenecek özel bir törenle Rasim Öztekin tarafından Şevket Çoruh’a teslim edecek. İBB’nin destekleriyle bu akşam saat 20.00’de yapılacak etkinliğin gelirleri, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne bağışlanacak. Kavuk Devir Teslim Töreni, isteyen herkesin şahitlik edebilmesi için sosyal medyadan canlı olarak yayınlanacak.

Orta oyunu ve Tulûat sanatçısı İsmail Hakkı Dümbüllü, ustası Kel Hasan’dan devraldığı kavuğu, 1968’de oyuncu Münir Özkul’a devretti. Özkul tarafından 1989’da Ferhan Şensoy’a verilen kavuğun yeni emanetçisi, 2016’da Rasim Öztekin oldu. Bugüne kadar Türk tiyatrosunun güldürü geleneğinin nişanesi sayılan kavuk, bu akşam gerçekleşecek törenle tarafından Şevket Çoruh’a teslim edilecek.

İBB, biletleri günler öncesinden tükenen bu özel, töreni isteyen herkes şahitlik edebilmesi için online kanallar üzerinden canlı olarak yayınlayacak. Kavuk Devir Teslim Töreni, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun YouTube hesabı ile İBB ve İBB TV’nin Twitter hesaplarından izlenebilecek.

Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’nda düzenlenen ve bilet gelirleri Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne bağışlanacak. Gecede, Kavuk Devir Teslim Töreni’nin ardından, Şevket Çoruh, bu sefer 6. Kavuklu olarak, Murat Akkoyunlu ile birlikte sahneye çıkacak ve “Bir Baba Hamlet” oyununun özel bir gösterimini gerçekleştirecek.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık