Bayburtlular Dünya Şampiyonunu Karşıladı

Türkiyenin ev sahipliğini yaptığı bu yıl 40ıncısı Antalyada düzenlenen Dünya Bilek Güreşi Şampiyonasında Sağ Kol Dünya Bilek Güreş Şampiyonu olan milli sporcu Tuncay Başaran memleketi Bayburtta coşkuyla karşılandı.

Bayburtlular Dünya Şampiyonunu Karşıladı
  • 25 Ekim 2018, Perşembe 20:57
Türkiyenin ev sahipliğini yaptığı bu yıl 40ıncısı Antalyada düzenlenen Dünya Bilek Güreşi Şampiyonasında Sağ Kol Dünya Bilek Güreş Şampiyonu olan milli sporcu Tuncay Başaran memleketi Bayburtta coşkuyla karşılandı.
Antalyanın Kumluca ilçesinde düzenlenen Dünya Bilek Güreşi Şampiyonasında Türkiyeyi temsil eden Bayburt Belediyesi Başaran Bilek Güreşi Takımının sporcusu olan Tuncay Başaran, sağ kol 90 kiloda şampiyonluğa ulaştı. Kupayı almasının ardından memleketi Bayburta gelen Başaran için karşılama töreni düzenlendi.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü önünden başlayarak Genç Osman Atlı Spor Kulübü sporcuları ve davul zurna eşliğinde Akşemseddin Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi boyunca at üzerinde hemşehrilerini selamlayan Başaran tebrikleri kabul etti.
Daha sonra Saat Kule Meydanında Bayburt Kültür ve Turizm Müdürlüğü mehteran takımının gösterisiyle devam eden etkinlikte vatandaşlar halay çekerek Başaranın şampiyonluğunu kutladı.
Bu dalda 3. kez Dünya şampiyonu olan Başaran, şampiyonaya özverili bir çalışmayla hazırlandığını belirterek, “90 kiloda sağda dünya şampiyonu, solda dünya 3.sü oldum. Vatanımıza milletimize Bayburtumuza hayırlı olsun. Allahın izniyle önümüzdeki turnuvalarda da ay yıldızlı bayrağımızı en güzel yerlerde dalgalandıracağız” dedi.

Spor camiası olarak onurlu ve gururlu olduklarını ifade eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Adem Köse ise, “Yanımızda dünyanın bileğini bükemediği, dünya şampiyonu bir kardeşimiz var. Biz bu kardeşimizin çok kısıtlı imkanlardaki çalışmalarına şahit olduk. Ve müdürlük olarak bu kardeşimizin imkanlarının daha da geliştirilmesi için antrenman salonlarından çalışma ortamlarına varıncaya kadar bilek güreşi sporcularımızı elimizden geldiğince desteklemeye gayret ettik. Sağ olsunlar kardeşlerimizde bizim onlara sunduğumuz katkının karşılığını fazlasıyla verdiler. Ben Tuncay kardeşimizi tekrar tebrik ediyorum” dedi.
Etkinliğin ardından Bayburt Valiliğini ziyaret eden Başarana Vali Ali Hamza Pehlivan tarafından hediye takdim edildi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık