Türkiyenin İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşunda Aydından 3 Firma

Her yıl İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan, sanayi sektörümüzün nasıl çalıştığını ortaya koyan ve öne çıkan göstergelerle imalat sanayi sektörünün en değerli verilerini oluşturan “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” araştırma sonuçlarına göre 2018 yılında TÜPRAŞ, üretimden satışlarda 79 Milyar TL ile Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşu oldu.

Türkiyenin İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşunda Aydından 3 Firma
  • 29 Mayıs 2019, Çarşamba 7:20

Her yıl İstanbul Sanayi Odası tarafından açıklanan, sanayi sektörümüzün nasıl çalıştığını ortaya koyan ve öne çıkan göstergelerle imalat sanayi sektörünün en değerli verilerini oluşturan “Türkiyenin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” araştırma sonuçlarına göre 2018 yılında TÜPRAŞ, üretimden satışlarda 79 Milyar TL ile Türkiyenin en büyük sanayi kuruluşu oldu. Türkiyenin 500 büyük sanayi kuruluşunun üretimden net satışları son 14 yılın en yüksek büyümesi oldu ve 2018de yüzde 34,5 artışla 878 Milyar TLye yükseldi. Özellikle net satışlardaki artışta fiyat yükselişlerinin yanı sıra döviz kurlarındaki yükselmenin ihracat gelirlerini artırması belirleyici oldu. Gerçekleşen büyüme oranı da İSO 500de son 14 yılın en yüksek büyümesi olarak dikkati çekti. Önceki yıl yüzde 19 olan üretimden satışlardaki reel büyüme ise 2018de yüzde 11,8e geriledi.

Bugün açıklanmış olan veriler ışığında İSO 500 içerisinde yer alan Aydın Sanayi Odası üyesi 3 sanayici firmamız bizleri gururlandırmıştır. İlk 500 içerisinde Zorlu Doğal Elek. Üretimi A.Ş. 871 Milyon TL üretimden net satışlar gerçekleştirerek 232. Sırada yer almıştır. Onu 468 Milyon TL ile 448. Sırada Kaltun Madencilik San. Nak. ve Akar. Tic. A.Ş. ve 449 Milyon TL ile 468. Sırada Jantsa Jant San. ve Tic. A.Ş. takip etmiştir. 2018 yılında göstermiş oldukları başarılı performanstan dolayı 3 sanayi kuruluşumuzu da kutluyorum. Önümüzdeki yıllarda daha fazla İlimiz sanayi tesisini ilk 500 içinde göreceğimize inanıyorum.

İlimiz sanayisinde faaliyet gösteren bu 3 firmamız yalnızca satışlarda başarı göstermemiş olup, İlimizin istihdamına da büyük katkı sağlamıştır. Jantsa Jant San. ve Tic. A.Ş. firmamız 931 kişi, Kaltun Madencilik San. Nak. ve Akar. Tic. A.Ş. 778 kişi ve Zorlu Doğal Elek. Üretimi A.Ş. 75 kişiye çok önemli istihdam ve iş olanakları yaratmıştır.

Bu bağlamda her fırsatta dile getirdiğimiz sürdürülebilir, istikrarlı ve kaliteli büyüme için finansal istikrarın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha vurgulamak istiyorum. Finansal istikrarda bir sorun yaşanmadığı takdirde sanayimizin İlimiz ve Ülkemiz ekonomisine katkılarının artarak devam edeceğine inanıyorum.


HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık