“Uluslararası Batum 8. Uluslararası Tarım Ürünleri Ve Teknolojileri Fuarı”

“Uluslararası Batum 8. Uluslararası Tarım Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı”, Gürcistanın Batum kentinde açıldı.

“Uluslararası Batum 8. Uluslararası Tarım Ürünleri Ve Teknolojileri Fuarı”
  • 13 Ekim 2018, Cumartesi 13:57
“Uluslararası Batum 8. Uluslararası Tarım Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı”, Gürcistanın Batum kentinde açıldı.
Bir otelde düzenlenen fuarın açılışına, Artvin Valisi Ömer Doğanay, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Türkiyenin Batum Başkonsolosu Makbule Koçak, Artvin Kültür ve Turizm Müdürü Öner Gümüş, Acara Özerk Cumhuriyeti Meclis Başkanı David Gabaidze ile davetliler katıldı. Açılışta konuşan Artvin Valisi Ömer Doğanay, dost ve kardeş ülke Gürcistanda düzenlenen Fuara Artvin Valiliği ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü olarak stant açtıklarını söyledi.
Son derece önemli olan fuarda stant açarak Artvini tanıtmayı amaçladıklarını kaydeden Doğanay, “Buradaki misafirperverlikten bu fuarın zenginliğinden çok memnun olduğumu ifade etmek istiyorum. İnşallah bu fuar hem Batuma hem yöre halkına hem Artvine hem de bu bölgemize hayırlara vesile olur, bereketlere vesile olur” dedi.
Rize Valisi Erdoğan Bektaş ise ”Gürcistana çok eskiden de bir fuara gelmiştim. O zaman Pazar yeri gibi bir yerde inşaat malzemeleri fuarıydı. Bu günde, bu vesile ile buradayız. Artvin valimiz ile beraber gelerek fuara katılım sağladık. Geldik, gördük doğrusu bölgenin yerel ürünlerini, mahalli ürünlerini yerel tatlarıyla görmek gerçekten mutluluk verici. Bölge bozulmamış doğası oldukça kendi orijinal haliyle yaşıyor. Buranın mahalli ürünlerinin geliştirilmesi gerekiyor. Bu çerçevede bizde komşu olarak katkı sağlayacağımızı düşünüyorum. Fuarın katılanlara, iş adamlarına, girişimcilere ve bölge halkına fayda getireceğini düşünüyorum” diye konuştu.
Bu yıl sekizincisi düzenlenen fuara, Türkiyenin yanı sıra Gürcistan, Almanya, İran, Azerbaycan, Norveç ve Polonya ülkeleri katılırken, toplam 65 stant açıldı. Fuarda ülkeler tarım ürünlerini sergiledi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık