Ardahanda Araçların Camları Buz Tuttu

Ardahanda kar yağışının ardından soğuk hava etkisini gösterdi. Hava sıcaklığının gece eksi 5 dereceye düştüğü kentte araçların camlarında buzlanma oluştu.

Ardahanda Araçların Camları Buz Tuttu
  • 30 Ekim 2018, Salı 12:28
Ardahanda kar yağışının ardından soğuk hava etkisini gösterdi. Hava sıcaklığının gece eksi 5 dereceye düştüğü kentte araçların camlarında buzlanma oluştu.
Kombi ve sobaların yakılmaya başlandığı kentte soğuk hava nedeniyle ev ve arabaların camları buzla kaplandı. Kentte sabah erken saatlerde dışarı çıkanlar, hava sıcaklığındaki düşüş nedeniyle camları buz tutmuş araçlarıyla karşılaştı. Ardahanlılar işe gitmeden önce araçlarının camlarından buz temizledi.
Ardahana kışın yavaş yavaş geldiğini söyleyen Murat Morkoç, Artık Ardahana kış geldi. Şu anda hava sıcaklığı sıfırın altında, araçlarımızın camları kırağı tutmaya başladı ve her gün sabah kalktığımızda bu şekilde camları temizliyoruz. Yakın zamanda 35-40 dereceyi gördüğü zaman da araçlarımızın üstünü battaniyelerle örterek koruyacağız veya garajlara çekeceğiz. Aracımızın donmaması için battaniye ve yorgana sararak bu yöntemi kullanacağız şeklinde konuştu.
Doğu Anadolu Bölgesinde buzlanma ve don olayına karşı sürücüler ile çiftçilerin tedbirli olması istendi. Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, havanın az bulutlu ve açık geçeceği bölge genelinde, sabahın ilk saatleri ve akşam saatlerinden sonra buzlanma ve don olayı ile yer yer sis görülecek.
Sıcaklığın mevsim normallerinde seyredeceği bölgede, rüzgar güneyden hafif esecek. Gece en düşük hava sıcaklığı Erzincanda 2, Iğdırda 1, sıfırın altında olmak üzere Ardahanda 5, Kars ve Ağrıda 4, Erzurumda 1 derece ölçüldü.
Yetkililer, bölge genelinde gece beklenen sıcaklıkların minimum seviyeye düşmesi nedeniyle oluşabilecek buzlanmaya karşı sürücülerin, zirai don olaylarına karşı da çiftçilerin dikkatli ve tedbirli olmalarını istedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık