BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KIYI VE DİP TEMİZLİĞİ YAPTI

Büyükşehir Belediyesi, Uluslararası Kıyı Temizliği Günü’nde Konyaaltı’nda deniz dibi temizliği ile Lara sahilinde kıyı temizliği yaptı.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KIYI VE DİP TEMİZLİĞİ YAPTI
  • 20 Eylül 2020, Pazar 9:20

“Atmayın Voyyn”Antalya Büyükşehir Belediyesi, Uluslararası Kıyı Temizliği Günü’nde Konyaaltı’nda deniz dibi temizliği ile Lara sahilinde kıyı temizliği yaptı. Konyaaltı’nda deniz dibinden çıkan atık maddeler sahilde sergilenirken Lara’da belediye ekipleri, toplanan atıklarla sahile Yörük şivesiyle ‘Atmayın Voyyn’ yazdı.

Büyükşehir Belediyesi kıyıların ve denizlerin korunmasına yönelik farkındalık oluşturma amacıyla dünyada her yıl Eylül ayının 3. Cumartesi günü kutlanan Uluslararası Kıyı Temizliği Günü (International Coastal Cleanup) kapsamında dünyaca ünlü Konyaaltı ve Laraplajlarında kıyı ve deniz temizliği etkinliği düzenledi. Etkinliğe Antalya Büyükşehir Belediyesi, Sahil Güvenlik Antalya Grup Komutanlığı, Çevre Mühendisleri Odası Antalya Şubesi, Yunus Dalış Kulübü ve birçok çevre gönüllüsü destek verdi.
DENİZLERİN VE KIYILARIN KORUNMASI ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZ
Denizlerin ve kıyıların korunması Antalya’nın en öncelikli konularından biri olduğunun altını çizen Büyükşehir Belediyesi Çevre Kurulu Başkanı Lokman Atasoy, bu anlamda büyükşehir olarak sorumluluk alanları içinde yer alan tüm kıyı şeridinde yoğun bir çalışma yürüttüklerini söyledi. Atasoy, “Büyükşehir Belediyesi olarak sorumluluk alanları içerisinde deniz araçlarının denetimi ve takibi, deniz suyu kalitesinin izlenmesi kanalizasyon ve alt yapı çalışmalarının yanı sıra denizlerin korunması yönünde çevre eğitimi bilinçlendirme çalışmalarına önem veriyoruz. Bugün de 19 Eylül Uluslararası Kıyı Temizliği Günü kapsamında Lara ve Konyaaltı plajlarında etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Konyaaltı Plajı’nda deniz dibi temizliği, Lara plajında kıyı temizliği yaparak buradan çıkarılan atıkları sergileyeceğiz” dedi.
DENİZLERİMİZE SAHİP ÇIKALIM
Büyükşehir Belediyesi Çevre Kurulu Başkanı Lokman Atasoy, Antalyalılar ve Antalya’ya gelen ziyaretçilerin doğanın korunması konusunda daha bilinçli ve hassas olmaları gerektiğini ifade ederek, “Denizlerimiz sadece turizm, ulaşım, beslenme alanında bize ekonomik olarak katkı sağlamaz aynı zamanda çevre ve sağlık açısından da büyük değer katar. Antalyamızın özellikle şehirle iç içe olan bu denizlerin temiz kalması, bu yoğunluğa rağmen gelecek nesillere de aktarılabilmesi en büyük sorumluğumuzdur. Bu anlamda hem ilgili kurumların hem de burayı kullanan bütün ziyaretçilerin bu sorumluğu üstlenmesi son derece önemlidir. Denizlerimize sahip çıkalım” diye konuştu
MASKE KİRLİLİĞİ
Etkinlik kapsamında Konyaaltı Plajı’nda dalgıçlar ile deniz dibi temizliği, Lara Plajı’nda da kıyı temizliği yapılarak, toplanan çöpler sahilde sergilendi. Konyaaltı’nda yapılan dalışta deniz dibinden şişelerden naylon poşetlere, küçük sandal tonozundan demir parçalarına denizi kirleten atıklar çuvallarla sahile çıkarıldı. Deniz dibinde göremediğimiz kirlilik yaratan unsunlar kıyıda sergilenerek plaj kullanıcılarının daha bilinçli olması yönünde mesaj verildi. Ayrıca çıkan çöpler arasında son dönemde pandemi dolayısıyla kullanmak durumunda kalınan maskelerin denize atıldığı dikkat çekti.
LARA’DA TORBALAR DOLUSU ÇÖP
Öte yandan eş zamanlı olarak Lara Plajı’nda da belediye personeli tarafından yapılan sahil temizliğinde torbalar dolusu atık toplandı. Plaj kullanıcıları tarafından gelişi güzel atılan çöpler tek tek toplanarak, sahil temizlendi. Kıyı temizliği etkinliği sonunda çöp dolu torbalarla Lara Birlik Sahili’ne Antalya Yörük şivesiyle “Atmayın Voyyn” yazılarak, farkındalık oluşturuldu.


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık