Atatürkün Antalyaya Gelişi Kutlandı

Türel: “Atatürk’ün Antalya övgüsüne layık olabilmek için gece gündüz çalışıyoruz”

Atatürkün Antalyaya Gelişi Kutlandı
  • 06 Mart 2019, Çarşamba 7:50

Türel: “Atatürkün Antalya övgüsüne layık olabilmek için gece gündüz çalışıyoruz”

Gazi Mustafa Kemal Atatürkün Antalyaya gelişinin 89uncu yılı törenle kutlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Atatürkü sevgi ve saygıyla yad ettiklerini belirterek, ‘Hiç şüphesiz ki Antalya dünyanın en güzel şehridir” sözü ile Antalyayı beğenisini dile getiren Gazi Mustafa Kemal Atatürkün bu övgüsüne layık olabilmek için gece gündüz çalıştıklarını söyledi.

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürkün Antalyaya gelişi 89uncu yıldönümü nedeniyle Antalya Kültür Merkezinde düzenlenen kutlama programına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel Atatürkün Antalyaya geliş hikayesini anlatarak, “89 yıl sonra Antalyalılar olarak o günün hatırasını yaşıyor, yaşatıyor ve Cumhuriyetimizin kurucusu, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürkü sevgi ve saygıyla yad ediyoruz” dedi. 
 “Ders çıkarmalıyız
Hiç şüphesiz ki Antalya dünyanın en güzel şehridir” sözü ile Antalyayı beğenisini dile getiren Gazi Mustafa Kemal Atatürkün bu övgüsüne layık olabilmek için gece gündüz çalıştıklarını anlatan Başkan Türel, “Atatürk o dönemde yalnızca Antalyayı değil, tüm Anadoluyu karış karış gezmiştir. O günlerin özellikle ulaşım alanındaki zorluklarını göz önüne aldığımızda Atatürkün yurdu dolaşmak, görmek, incelemek için nasıl büyük bir gayret gösterdiğini daha iyi anlıyoruz. Şunu söyleyebilirim ki, bir belediye başkanı olarak Atatürkün bu azmi bana millet aşkının, millete hizmet etmenin ne kadar kutsal olduğunu hissettirmektedir. Siz gençlerin de Atatürkün bu cesaret dolu, azim dolu hayatından mutlaka kendinize dersler çıkarmanız gerekmektedir” dedi.
Destan yazıldı
1-5 Mart tarihleri arasında Antalyanın fethinin 812. Yılını bu yıl da büyük bir coşkuyla kutladıklarını hatırlatan Başkan Türel, “Antalyayı Türk yurdu yapan Sultan Gıyaseddin Keyhüsrevi bir kez daha yad ettik. O fethin nasıl gerçekleştiğini okursanız, o büyük sultanların Anadolunun her yerinde verdikleri zorlu mücadeleyi görürseniz, bu toprakların bizlere nasıl vatan olduğunu daha iyi anlarsınız. 1071de Malazgirtte başlayan bu mücadele, Fatih gibi büyük sultanlar, Atatürk gibi başkomutanlar tarafından taçlandırılmıştır. Kurtuluş savaşında Büyük Türk Milleti Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yeni bir tarihi destan yazmıştır” diye konuştu. 
Atatürkün mirasına sahip çıkmalıyız
Konuşmasında gençlere seslenerek anma törenlerinin amacını anlatan Başkan Türel, “Amacımız sizlere tarihimizi, ecdadımızı, Atatürkü anlatmak, onları tanımanızı anlamanızı anlatmaktır. Bu cennet vatanı bizlere miras bırakan atalarımızı, Mustafa Kemal Atatürkü, bütün şehit ve gazilerimizi minnetle anıyoruz. Onları anarken unutmamamız gereken en önemli husus, onları layık olabilmek için daha çok çalışmak zorunda olduğumuzdur. Bu şanlı mirasa sahip çıkmak, bayrağımızı daha yükseğe çıkarmak, ülkemizi her alanda daha da ilerilere taşımak hepimizin ortak sorumluluk ve görevidir. Ecdadımızın ve Gazi Mustafa Kemal Atatürkün bize bıraktığı bu mirasa ilelebet sahip çıkacağımızdan hiç şüphem yoktur” ifadelerini kullandı.
Antalyayı dünya şampiyonu yapacağız
Başkan Türel, sözlerini şöyle sürdürdü: “2023 yılında Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutlamaya hazırlanırken, ülkemizi muhasır medeniyet seviyesine çıkarmak için gece gündüz çalışıyoruz. Antalyayı dünya şampiyonu bir şehir yapmak hedefiyle yola devam ediyoruz. Ulaşım, alt yapı, üst yapı sorunları artık kalmamış. Turizmi, tarımı, ekonomisi artık gelişmiş. Eğitimden sağlığa, spordan sanata her alanda eksikliklerini gidermiş bir Antalya hedefliyoruz. Esasen bunları başarabildiğimiz oranda ecdadımıza ve Gazi Mustafa Kemal Atatürke layık bir nesil olabiliriz. Tüm bunları yaparken tarihimizin, ecdadımızın ve Gazi Mustafa Kemal Atatürkün bizleri birleştiren ortak miras olduğunu asla ama asla unutmamalıyız.” 
Öğrencilere ödülleri verildi
Daha güçlü, kalkınmış bir Türkiyenin gençlerin sayesinde olacağını vurgulayan Başkan Türel, “Unutmayınız ki Atatürk gençliğe hitabesinde siz gençlere, “Birinci vazifen Türk istiklalini, Türk Cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir” diye seslenmiştir. Atatürk Türk Gençliğine her zaman güvenmiş ve Cumhuriyeti siz gençlere armağan etmiştir. Sizlerin bu emanete ne pahasına olursa olsun sahip çıkacağınıza olan inancımız ve güvenimiz tamdır” diyerek sözlerini tamamladı. 

Başkan Türel, konuşmasını ardından  Atatürkün Antalyaya gelişi konulu il genelinde düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.  



HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık