ÖĞRENCİLERİN CAN GÜVENLİĞİ ÖNCELİK

Ankara Büyükşehir Belediyesi yaya trafiğinin zorlaştığı ve vatandaşların can güvenliğinin riskli olduğu noktalarda yaya üst geçit yapımlarına hız verdi.

ÖĞRENCİLERİN CAN GÜVENLİĞİ ÖNCELİK
  • 18 Mayıs 2020, Pazartesi 12:05

Ankara Büyükşehir Belediyesi yaya trafiğinin zorlaştığı ve vatandaşların can güvenliğinin riskli olduğu noktalarda yaya üst geçit yapımlarına hız verdi. Üniversitelerin yoğun olduğu bölgelerde özellikle öğrencilerden gelen talepleri geri çevirmeyen Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı son olarak Samsun Yolu üzerinde 166 ton ağırlığında ve 5,5 metre yüksekliğinde yeni üst geçit yapımı için çalışmalara başladı.

Ulaşımdan sosyal yardımlara birçok noktada öğrenci dostu uygulamalara imza atan ve insan odaklı çalışmalarla vatandaşların hayatını kolaylaştıran Ankara Büyükşehir Belediyesi, özellikle yayaların can güvenliği için üst geçit çalışmalarına devam ediyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın öğrencilerden gelen taleplerin tek tek yerine getirilmesi talimatının ardından harekete geçen Fen İşleri Daire Başkanlığı son olarak Samsun Yolu üzerinde üst geçit yapımına başladı.

ÜNİVERSİTELERİN YOĞUN OLDUĞU NOKTALARA ÖNCELİK

Öğrenciler kadar vatandaşlardan gelen talepleri de dikkate alarak çalışmalarını üniversite bölgelerinde yoğunlaştıran Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs salgını nedeniyle sokağa çıkma yasağını da değerlendirerek üst geçit yapım çalışmaları gerçekleştiriyor.

Fen İşleri Daire Başkanlığı’nın koordinesinde Metropol İmar A.Ş. tarafından Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve Veterinerlik Fakültesi’nin kesiştiği Samsun Yolu’nda yapılan 2 yürüme yolu ve 4 asansörlü üst geçit, 166 ton ağırlığında ve 5,5 metre yüksekliğinde inşa ediliyor.

Öğrenim gören öğrencilerin yoğun olarak bulunduğu bölgeye yapılan ve diğer üst geçitlere oranla 3 katdaha büyük olan Samsun Yolu’ndaki üst geçit ile yayaların can güvenliği sağlamayı da amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, trafik akışını engellemeden yayaların karşıdan karşıya geçebilmeleri için riskli noktaları tek tek tespit ederek, o noktalara üst geçit yapmayı sürdürüyor.

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık