Kapadokya Büyükelçileri Ağırladı

Kendisi de Ürgüplü olan Türkiye’nin Gürcistan Büyükelçisi Fatma Ceren Yazgan tarafından Nevşehir Valiliği,Ahiler Kalkınma Ajansı ve Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün desteğiyle düzenlenen gezi programı, Gürcistan’da görev yapan büyükelçilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Kapadokya Büyükelçileri Ağırladı
  • 02 Haziran 2019, Pazar 7:25

Kendisi de Ürgüplü olan Türkiyenin Gürcistan Büyükelçisi Fatma Ceren Yazgan tarafından Nevşehir Valiliği,Ahiler Kalkınma Ajansı ve Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün desteğiyle düzenlenen gezi programı, Gürcistanda görev yapan büyükelçilerin katılımıyla 11-12 Mayıs 2019 tarihlerinde gerçekleştirildi.

Gürcistanda görev yapan yabancı ülke delegasyonu ve ailelerin katıldığı gezi programının ilk durağı Hacı Bektaş Veli Müzesi oldu. Müze ziyaretinin ardından Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Merkezinde geçen heyet burada semah gösterisi izledi. Programın akşam bölümündeki iftar yemeğinde yabancı diplomatlarla bir araya gelen Nevşehir Valisi İlhami Aktaş konuklarla bir süre sohbet ederek hediyeler takdim etti. Ayrıca, yemek sonrası Ketevan Bochurishviliye Azize Nino tablosu hediye edildi.

Programın ikinci günü ise Göreme Açık Hava Müzesi gezisi ile başladı. Açık Hava Müzesi gezisinin ardından Paşabağları gezildi. Heyet ardından Güray Seramik müzesine geçerek bölgenin geleneksel çömlek ve seramik ürünlerini inceleme fırsatı buldu. Avanos temaslarının ardından heyet, Devrent Vadisi, Üç Güzeller ve Kızılçukurun eşsiz manzarasını izledi. Gezi programı Azize Nino Kilisesi ziyaret ile devam etti. Program Kaymaklı Yeraltı Şehrinin gezilmesinin ardından sona erdi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık