Ahmed-İ Hani Festivali Başladı

Ağrının Doğubayazıt ilçesinde 2 gün sürecek olan Ahmed-i Hani Kültür, Turizm ve Sanat Festivali düzenlenen çeşitli etkinliklerle bugün başladı.

Ahmed-İ Hani Festivali Başladı
  • 29 Eylül 2018, Cumartesi 16:57
Ağrının Doğubayazıt ilçesinde 2 gün sürecek olan Ahmed-i Hani Kültür, Turizm ve Sanat Festivali düzenlenen çeşitli etkinliklerle bugün başladı.
Ağrı Valiliği ve İbrahim Çeçen Üniversitesinin desteği ile Doğubayazıt Kaymakamlığınca bu yıl 2ncisi gerçekleştirilen Ahmed-i Hani Hani Kültür, Turizm ve Sanat Festivali Ahmed-i Hani Türbesi önünden yüzlerce kişinin katıldığı yürüyüş ile start aldı. Aralarında Ağrı Valisi Süleyman Elban, AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi ve İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Abdulhalik Karabulut da bulunduğu çok sayıda kişi Türk bayrakları ile yaklaşık bir kilometrelik yürüyüşü tarihi İshak Paşa Sarayında tamamladı. İshak Paşa Sarayı Anma avlusunda devam eden programda saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Programda konuşan Ağrı Valisi Süleyman Elban, konuşmasına Ahmed-i Haniyi anarak başladı. Ahmed-i Haninin büyük bir İslam âlimi olduğunu söyleyen Elban, festivalin oldukça önemli olduğunu belirtti. Elban, “Burada siz 3 zirveye şahitlik ediyorsunuz birincisi bölgemizin ve ülkemizin zirvesi Ağrı Dağı, ikincisi sanat ve mimari eser bakımından tarihi İshak Paşa Sarayı ve ilimde irfanda zirve bir isim, bugün adına festival düzenlediğimiz zirve bir isim Ahmed-i hani. Ahmed-i Hani Hazretleri çok küçük yaşlardan itibaren ilimde çok hızlı yükselmiş başta dini ilimler olmak üzere diğer müspet ilimlerde de zirve isim haline gelmişti. Edebiyatta, şiirde, sanatta ve yine aynı şekilde temayüz etmiş bir şahsiyet ama bu gölgenin yönetim merkezinde 20li yaşlarda itibaren de sancak merkezinde katiplik mertebesine yükselmiştir. Ayrıca bir bürokrat şahsiyettir. Dolayısıyla Ahmed-i Hani dediğimizde manevi ikliminden irfanından Said-i Nursinin istifade ettiği bir irfan insanıdır. Bir tarafta edebiyatta şiirde zirvede olan bir isi. Çok iyi bir eğitimci, çok genç yaşlarda kendisini eğitime adamış. 56-57 yıllık kısa ömrüne birçok eser sığdırmış birçok insan yetiştirmiş” dedi.
Programın devamında konuşan AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, Ahmed-i Haninin İslam alemi için önemli bir şahsiyet olduğuna değindi. Ahmed-i Haninin her geçen gün dünya çapında daha çok tanındığını dile getiren Çelebi, “AK Parti hükümetlerinden önce ben Ağrıdaydım. Buraya geldiğimizde burası kapalıydı. AK Parti hükümetleri döneminde buraya çok büyük paralar harcandı. Ve şu anda Türkiyenin gözbebeği oldu. AK Parti hükümetlerinden önce burası perişandı. Doğubayazıtlı ve Ağrılıların burada terörü bitirmesi lazım. Biz teröre dur diyemezsek bugün buraya gelen ziyaretçilerin sayısı azalır ve seneye yarısı gelir” şeklinde konuştu.
Festival sergi salonlarının gezilmesi ve stantların gezilmesi ile devam etti. Festival bugün ve yarın gün boyu düzenlenen konser ve etkinlikler son bulacak.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık