Afyon'da Açık Uçlu Soru Hazırlama Kursuna Ziyaret

İl Ölçme Değerlendirme Merkezimizin Afyon Lisesi'nde düzenlediği Açık Uçlu Soru Hazırlama Kursunu, İl Milli Eğitim Müdürü Metin YALÇIN, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fatih AKÇİL ve Afyon Lisesi Müdürü Turgay BİNGÜL ziyaret etti.

Afyon'da  Açık Uçlu Soru Hazırlama Kursuna Ziyaret
  • 15 Ocak 2019, Salı 12:57
 

İl Ölçme Değerlendirme Merkezinin Afyon Lisesi'nde düzenlediği Açık Uçlu Soru Hazırlama Kursunu, İl Milli Eğitim Müdürü Metin YALÇIN, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fatih AKÇİL ve Afyon Lisesi Müdürü Turgay BİNGÜL ziyaret etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Metin YALÇIN öğretmenlerimizin çalışmalara katılmalarından dolayı duyulan memnuniyeti dile getirerek;"2023 Vizyon Belgesi'nde yer alan, Ölçme Değerlendirmelere yönelik çalışmalar kapsamında, Ölçme Değerlendirme Merkezimiz, 51 öğretmenimize ortaokullar düzeyinde Türkçe, Sosyal Bilgiler, Matematik ve Fen Bilimleri branşlarında beş gün süresince, Açık Uçlu Soru Hazırlama Kursu verilmekte. Kursta, öğrencilerin üst düzey becerilerini ölçmeye yönelik çalışmalar, ABİDE (Akademik Becerilerin İzlenmesi ve Değerlendirilmesi ) tarzı soru örnekleri inceleme ve yazma çalışmaları, Rubrik (Cevap anahtarı) yazımı, PISA: Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı, TIMMSS: Uluslararası Matematik ve Fen Eğilimleri Araştırması, konuları yer alıyor" dedi.

Afyon Lisemizde İl Milli Eğitim Müdürü Metin YALÇIN sınıflarda öğrencilerimizi ziyaret ederek Eğitim Öğretim üzerine sohbet etti. Yarıyıl tatilini verimli geçirmelerini ve kitap okumalarını tavsiye etti. Okul öğretmenlerimiz ile buluşmasında; "Biz eğitimciler olarak çocuklarımızın akademik başarılarını göz ardı etmeden, onların insani, kalbi ve ruhi duygularına da hitap etmeliyiz. 2023 Eğitim Vizyonunda çift kanatlı eğitim ifadesinden anlaşılacağı üzere ahlaki değerlerin kazandırılması akademik bilgiler kadar önem arz etmektedir. Notun bir amaç değil sadece araç olduğunun kavranmasını sağlayabilirsek, gözetmensiz sınav yapabilecek aşamaya gelmişiz demektir. Öğrencilerimiz gözetmensiz sınavlarda hiçbir yere bakmadan kağıdına odaklanarak benim hak ettiğim budur, beni bir gören vardır yada adaletsizlik olur diyebilmeli. Öğrenirken eğlenebilmeli. Sportif ve sanatsal yeteneklerinin farkına varabilmeli" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Metin YALÇIN özverili çalışmalarından dolayı tüm öğretmenlerimize teşekkür ederek ziyaretini sonlandırdı.

 

HABERE AİT RESİMLER


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık