“Dünyada Ki Cennet Aile” Konferansı Gerçekleştirildi

Adıyaman Belediyesi ile Siret Derneğinin birlikte organize ettiği “Dünyadaki Cennet Aile” konulu konferans düzenlendi.

“Dünyada Ki Cennet Aile” Konferansı Gerçekleştirildi
  • 29 Ekim 2018, Pazartesi 12:59
Adıyaman Belediyesi ile Siret Derneğinin birlikte organize ettiği “Dünyadaki Cennet Aile” konulu konferans düzenlendi.
Adıyaman Belediyesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansa konuşmacı olarak Siret Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ali Tamer katıldı.
Ali Tamer, konuşmasında Hicri takvimin insanların zamanlı yaşaması gerektiğine, planlı, programlı çalışılması gerektiğine ayrıca hicret gibi önemli bir kavramı hatırlattığına vurgu yaptı.
Tamer, ardından sözü hicrete getirerek bu gece aile ile alakalı bir meselede de hicretin özüne uygun olarak kötü durumdan iyi bir duruma geçmenin hesaplarını yapmamız gerektiğine vurgu yaptı.
Dünyada Cennetin kokularının hissedilebileceği yerlerden bir tanesinin de aile kurumu olduğunu vurgulayan Ali Tamer, “Maalesef şu çağda ailelerimiz, Allahın ve onun öğretilerini hayata pratize eden Resulullahın (sav) istediği noktada değil, hatta çok uzağında durduğunu müşahede etmekteyiz. Memlekette son 10 yılda 1 milyonu aşkın boşanmanın gerçekleştiğini ve evliliklerin ömürlerinin aylara indiği bir gerçektir. Bu kadar önemli bir kurumun acı bir tablo içerisinde olmasını 3 maddede izah edilebilir. Ailenin bir nimet olduğunun farkında değiliz. Ailenin nimet olması hasebiyle külfetinin olacağının bilincinde değiliz. Ümmet olarak hedeflediklerimizi aile üzerinden kazanabileceğimizin ya da kaybedebileceğimizin şuurunda değiliz” dedi.
Konuşmalarının son bölümünde Tamer, İslam Ümmetinin şu anki durumunun düzelmesinin temelinde aile kurumunun yeniden ayağa kaldırılmasının yattığını ve bu manada sıkıntılarımızı çözmenin yolu olarak yeniden evlerimizi ihya ve inşa etmemiz gerektiğine vurgu yaptı.
Konferans Adıyaman İl Müftü Yardımcısı Murat Kurtun dualarıyla sona erdi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık