Çifte Fuar Açan Başkan Karalardan Üretime, İhracata Destek Vurgusu

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Ahşap İşleme Makineleri Fuarı ve Çukurova Mobilya Yan Sanayi Fuarı’nın açılışını gerçekleştirdi.

Çifte Fuar Açan Başkan Karalardan Üretime, İhracata Destek Vurgusu
  • 10 Nisan 2019, Çarşamba 8:05

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Ahşap İşleme Makineleri Fuarı ve Çukurova Mobilya Yan Sanayi Fuarının açılışını gerçekleştirdi.

 

Çifte fuar açan Başkan Karalardan üretime, ihracata destek vurgusu

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, bu yıl 2incisi organize edilen Çukurova Ahşap İşleme Makineleri Fuarı ve Çukurova Mobilya Yan Sanayi Fuarının açılışını gerçekleştirdi. Kent protokolü ile birlikte çifte fuarın açılış kurdelesini kesen Başkan Zeydan Karalar, 5 milyar dolarlık ihracat hedefinde üretime, ihracata ve istahdama katkı sağlayan sanayiciler ile girişimcilerin her zaman destekçisi olacaklarını vurguladı.
Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenen ve 14 Nisana kadar açık kalacak 2. Çukurova Ahşap İşleme Makineleri Fuarı ve 2. Çukurova Mobilya Yan Sanayi Fuarı, eş zamanlı olarak ziyarete açıldı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, beraberinde Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe ve Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç ile sektör temsilcileriyle birlikte çifte fuarın açılış kurdelesini alkışlar eşliğinde kesti.
“MOBİLYA SEKTÖRÜ ADANADA BÜYÜK GELİŞİM GÖSTERİYOR”
Başkan Zeydan Karalar, açılış töreninde yaptığı konuşmada emek yoğun mobilya sektörünün Adanada son yıllarda büyük gelişim gösterdiğini belirtip, ihracatta söz sahibi olmaya başladığını söyledi. Uzun yıllar 1,5 milyar dolar ihracat gerçekleştiren Adananın bu yıl 2 milyar dolar hedefini aşmış olmasından büyük mutluluk duyduğunu kaydeden Başkan Zeydan Karalar, “Fuarlar bir memlekette icraat, üretim, satılacak bir ürün varsa yapılır. Büyük bir mutlulukla izliyoruz ki, festivaller, karnavallar kenti olan Adana, aynı zamanda fuarlar kenti de oldu. Demek ki, satacak, tanıtacak çok şeyimiz var. Umut ediyorum ki, Adana 5 milyar dolarlık ihracat yapar. Bu rakam yakalanırsa, aynı oranda üretim ve istihdam artışına yansıyacaktır” dedi.
“SIRA DIŞI BİR YÖNETİM ORTAYA KOYACAĞIZ”
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı olarak sıra dışı bir yönetim ortaya koyacaklarının altını çizen Başkan Zeydan Karalar, “Sadece günlük işleri yapmakla kalmayıp, Adananın gelişimi için atılması gereken tüm adımları atacağız. Eskiden olmayan birlikteliğin bu dönemde Sayın Valimizin önderliğinde gerçekleştiğini görmek bizi mutlu ediyor. Bu birlikteliğin Adanaya çok olumlu yansıdığını görüyorum. Bunu devam ettireceğiz. Gençlik yıllarında mobilya atölyelerinde çalışan ve kalfalığa kadar yükselen biri olarak böyle bir fuarın Adanada açılmasında emeği geçen mobilya sektörü temsilcilerini kutluyorum.  İnanıyorum ki, mobilya sektörü Adananın ihracatında önemli bir kalem olacaktır. Herkes emin olsun ki, Adana Büyükşehir Belediyesi olarak, üretime, istihdama, ihracata katkı koyan sanayici ve girişimcilerimizin her zaman yayında olacağız” diye konuştu.
Başkan Zeydan Karalar, açılış töreninin ardından kent protokolü ile birlikte stantları ziyaret edip, sektör temsilcilerinden yeniliklerle ilgili bilgiler alarak, sohbetler etti.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık