Başkan Karalar, Çalışanlarının Bayramını Kutladı

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, bürokratlar ve belediye personeliyle bayramlaştı. Bayramlaşma programına Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay da katıldı.

Başkan Karalar,  Çalışanlarının Bayramını Kutladı
  • 31 Mayıs 2019, Cuma 8:05

“Milletin parasını koruyup, Adana için iyi çalışana en tatlı amir biz oluruz.”

 “Belediyemizi kaostan çıkarıp, övünülecek  hale getireceğiz.”

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, bürokratlar ve belediye personeliyle bayramlaştı. Bayramlaşma programına Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay da katıldı. Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonunda gerçekleştirilen törende, belediye personelinin Kadir Gecesini ve Ramazan Bayramını kutlayan Başkan Zeydan Karalar, Seyhan Belediye Başkanı seçildiğinde öncelikle aile ortamı oluşturmaya çalıştığını, Büyükşehir Belediyesinde de aynı aile ortamını amaçladığını belirtti.

Zeydan Karalar, “Burada aile olduğumuz zaman her şey daha kolay olur. Aile ortamı oluşturulduğunda yardımlaşma, saygı, birbirinin açığını kapatma, samimiyet, iyi niyet olur. İnşallah burada da bir aile olmayı başaracağız” dedi.

BELEDİYEMİZİ KAOSTAN ÇIKARIP, HERKESİN ÖVÜNDÜĞÜ HALE GETİRECEĞİZ

Belediyenin maddi sorunları, yüklü borcu bulunduğunu ancak, tüm sorunların üstesinden gelme kararlılığında olduklarını belirten Başkan Zeydan Karalar,

“Belediyemizi bu durumdan, kaostan çıkaracağız ve herkesin övündüğü bir belediye haline getireceğiz. Belki biraz uzun sürecek ama öyle olacak. Bunun tartışması yok. Hiç kimse endişe etmesin” diye konuştu.

MİLLETİN MALINI KORUYUP, İŞİNİ İYİ YAPAN İÇİN EN TATLI AMİRLER OLURUZ

Mesai arkadaşlarından Adana için özverili çalışma isteyen Başkan Zeydan Karalar, şunları söyledi: “Adananın yaranına, belediyenin yaranına söylediklerimize uyuluyorsa, kamunun malı korunuyorsa dünyanın en tatlı amirleri oluruz. Ama Adana için, belediyemiz için söylediklerimize uyulmadığını görürsek sorun yaşarız. Görev yaptığım her kurumda, bana iş hiyerarşisi, iş düzeni konusunda güven duyulmuştur. Bugüne kadar yaptığımız işlerin en kutsalını, en saygınını, hakikaten en güzelini yapıyoruz. Çünkü doğup büyüdüğümüz, toprağına gömüleceğimiz kentimize hizmet ediyoruz ve edeceğiz

Kendimizi düşünsel olarak 24 saat işimize vermeliyiz. İşimizi en iyi şekilde yapmalıyız. Yapacağımız alımları elimizi vicdanımıza koyarak en uygun şekilde yapmalıyız. Kullandığımız paralar hepimizin vergilerinden alınıyor ve dolayısıyla biz milletin parasını kullanıyoruz. Milletin parasını kullanırken de hiç olmadığı kadar hassas, dikkatli, doğru davranmalıyız.”

MEVCUT DURUMU HEMŞEHRİLERİME AÇIKLAMAK ZORUNDAYIM

Seçim sürecinde kendisine yönelik karalama ve iftira kampanyası yürütüldüğünü ancak tutmadığını belirten Başkan Zeydan Karalar, “Biz sadece yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı anlattık. Şimdi de borç yükünden bahsetmemi eleştirenler var.

Bizim devraldığımız borç 3.976 milyar lira ve her ay 60 milyon lira bütçe açığımız var. Faiziyle birlikte 4 buçuk katrilyona yaklaştı borç.

Bütçe açığı kapanmadan bizim borcu aşağıya çekmemiz mümkün değil. Bütçe açığını kapatmadan Adanada hizmet yapmamız da mümkün değil. Vatandaşlarımızla mevcut durumu paylaşmak zorundayım. Ama biz yüksek performans göstererek, yaptığımız işleri daha az paraya yaparak, sadece Adana için lüzumlu işlerin yapılmasını sağlayarak, tabii ki gelirleri artırarak bu işin içinden çıkacağız inşallah. Çıkmak zorundayız. Ama bugünden yarına olacak işler değil bunlar” dedi.

ADANANIN GELECEĞİNE SÖMÜRENLERE İZİN YOK

İşini yapan hiç bir çalışanın tedirgin olması gerekmediğini ifade eden Başkan Zeydan Karalar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Zeydan Karalara oy vermek ne kadar normalse, Hüseyin Sözlüye oy vermek de o kadar normaldir. Bizim başka bir arayışımız olmaz. İşini düzgün yapsın, kamu malını korusun yeter. Ama bugün 15 bine yakın çalışan var. Bunların maaşını ödemek mümkün değil. Gelir gider dengesi olağanüstü bozuk. Kusura bakmayın yıllarca işe gelmeyen insanları da affedecek halimiz yok. Çalışanın emeğini sömürüyorlar. Adananın geleceğini sömürüyorlar. Biz Adananın geleceğini kurtarmak zorundayız.

Bizim geçmişe yönelik tahammülümüzün olmadığı iki şey var. Herkesin bankamatikçi diye tabir ettiği insanlar var.  Çünkü 31 Marttan önce hiç olmayanlar, 31 Marttan sonra gelmeye başladılar. Bunların hepsini biliyoruz. İkincisi bize PKKlı diyenler, camlarımızı kırıp, araçlarımıza zarar verip, afişlerimizin üzerine PKK yazanlar var. Onun dışında herkesin siyasi görüşü farklı olabilir. Bu demokrasinin gereğidir. Atamalarımızın önemli bir bölümü bizim siyasi görüşümüzden değil. Farklı düşünenle bir sorunumuz olmadığının kanıtı bu. Biz artık herkesin belediye başkanıyız. Siyasi görüş farkı gözetmeksizin herkese kucak açma mantalitemiz var. Milletin parasını daha iyi korur anlayışıyla atama yapıyoruz. ASKİde yaptığımız hiç bir atama politik değil. Amacımız Adananın geleceğini kurtarmaktır. ASKİ olmazsa belediye olmaz.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRKÜN YOLUNDAN AYRILMAYIZ

Arkadaşlar biz laik demokratik Cumhuriyete yürekten sadık insanlarız.

Biz Mustafa Kemal Atatürkün çizgisinde olan insanlarız. Bizim yolumuz Mustafa Kemal Atatürkün yoludur. Başka bir yolumuz da yoktur. Kimse bize başka bir şey yamamaya çalışmasın. Zaten bunun tutmadığını da gördük.

Bütün Adanaya, katkı koyanlara, bize oy vermeyen ama iyi niyetle, düşüncesi doğrultusunda başka yerlere oy verenlere de, herkese teşekkür ediyorum.

Bu vesileyle Kadir Gecesini kutluyorum, Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum.”


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık