Adanada Tarihi 1 Mayıs Etkinliği

Adana’da tarihi 1 Mayıs etkinliği Uzun yıllar sonra bir büyükşehir belediye başkanı emekçilerle yürüdü Zeydan Karalar, 30 yılın ardından 1 Mayıs kutlamalarına katılan ilk Adana Büyükşehir Belediye Başkanı oldu 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü (İşçi Bayramı) nedeniyle Adana’da düzenlenen yürüyüş ve mitingde tarihi görüntüler yaşandı.

Adanada Tarihi 1 Mayıs Etkinliği
  • 02 Mayıs 2019, Perşembe 7:25

Adanada tarihi 1 Mayıs etkinliği

Uzun yıllar sonra bir büyükşehir belediye başkanı emekçilerle yürüdü

Zeydan Karalar, 30 yılın ardından 1 Mayıs kutlamalarına katılan ilk Adana Büyükşehir Belediye Başkanı oldu

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü (İşçi Bayramı) nedeniyle Adanada düzenlenen yürüyüş ve mitingde tarihi görüntüler yaşandı. 1989 yılından bu yana görev yapan Adana Büyükşehir Belediye Başkanları 1 Mayıs etkinlerine katılmazken, 31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimlerin ardından Adana Büyükşehir Belediye Başkanı olan Zeydan Karalar, en az 30 yılın ardından, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı sıfatıyla 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününe katılan ilk isim oldu.

1989 yılından bu yana Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığına her hangi bir sol partiye mensup isim seçilemezken, Başkan Zeydan Karalar, 30 yılın ardından Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanan ilk isim olarak tarihi bir başarıya imza attı.

DAYANIŞMA ADINA ÇALIŞANLARLA ALANLARDAYIZ

Adana Büyükşehir Belediyesi ASKİ Şantiyesi önünden başlayan 1 Mayıs yürüyüşüne, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) kortejiyle dahil olan Başkan Zeydan Karalar, Uğur Mumcu Meydanına kadar sevgi gösterileriyle karşılaştı, kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyenlerden kimseyi geri çevirmedi.

CHP Adana Milletvekilleri, CHP il-ilçe yöneticileri, ilçe belediye başkanları ve çeşitli sivil toplum kuruluşları ile siyasi partilerin de katıldığı 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Etkinliğinde yer alan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, çalışanlarla, işçi ve emekçilerle dayanışma adına alanlarda olmayı tercih ettiğini söyledi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık