Cumhuriyet Bayramı Yalovada Coşkuyla Kutlandı

Cumhuriyetin 95nci kuruluş yıldönümü Yalovada törenle kutlandı.

Cumhuriyet Bayramı Yalovada Coşkuyla Kutlandı
  • 29 Ekim 2018, Pazartesi 14:25
Cumhuriyetin 95nci kuruluş yıldönümü Yalovada törenle kutlandı.
Kutlamalar Yalova Valisi Tuğba Yılmazın makamında tebrikleri kabulü ile başladı.
Cumhuriyet alanındaki törende Vali Tuğba Yılmaz, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve Garnizon Komutanı Ayhan Gedik, halkın, askerlerin ve törene katılan grupların bayramını kutladı. Ardından günün anlam ve önemine vurgu yapan bir konuşma gerçekleştiren Tuğba Yılmaz, Cumhuriyetimizin 95. yıldönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Cumhuriyet, asırlardır onurundan ve hürriyetinden taviz vermektense ölmeyi tercih eden bir milletin şahlanışının, küllerinden yeniden doğuşunun nişanesidir. Binlerce yıllık geleneğin toprakla buluşmuş son fidanı olarak doğan Türkiye Cumhuriyeti aradan geçen 95 yılın sonunda ulu bir çınar olma yolunda büyümeye ve gelişmeye devam etmektedir. Bugün Türkiye Cumhuriyeti bir yandan köklerine daha sıkı sarılan, diğer yandan semaya doğru yükselen kendi gövdesi ile birlikte geniş bir alanda güvenin, huzurun ve umudun adı olan bir devlettir. Aziz milletimizin dünya tarih sahnesindeki sürecinin neredeyse tamamı bir var oluş mücadelesi şeklinde geçmiştir. 29 Ekim 1923 tarihi ise işte bu var oluşun geleceğe taşındığı ve Türk milletinin Anadolu toprakları üzerinde kıyamete kadar silinmeyecek olan son imzasının atıldığı tarihtir. 15 Temmuzda gerçekleştirilmek istenen hain darbe işgal girişimine karşı istiklalimize, istikbalimize, demokrasimize ve cumhuriyetimize ilelebet sahip çıkacağını dünyaya ispatlayan aziz milletimize ilham kaynağı olmuştur” dedi.
Vali Yılmazın ardından kürsüye gelen öğrenciler şiirler okudu. Törende TUFAG ekipleri de birer gösteri sundu. Tören resm-i geçitle sona erdi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık