Tuncelinin Ulukale Dutu” Da Tescillendi

Tuncelinin yöresel lezzetleri arasında yer alan Çemişgezek Ulukale Dutu, Türk Patent ve Marka Kurumunca coğrafi işaret tescili yapıldı.

Tuncelinin Ulukale Dutu” Da Tescillendi
  • 17 Ekim 2018, Çarşamba 11:16
Tuncelinin yöresel lezzetleri arasında yer alan Çemişgezek Ulukale Dutu, Türk Patent ve Marka Kurumunca coğrafi işaret tescili yapıldı.
Yaklaşık 2 ay süreyle meyve veren, Türkiyenin diğer yörelerinde yetişen dutlara göre daha küçük yapıda, uzun saplı, çekirdeksiz ve beyaz renkte olan Çemişgezek Ulukale Dutunun, coğrafi işaret tescilinin yapılması için İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Türk Patent ve Marka Kurumuna başvuru yapıldı.
Çemişgezek Ulukale Dutunun üretimini geliştirmek, ayırt ediciliğini ortaya koymak, yerel üretimi ve kırsal kalkınmayı desteklemek, biyoçeşitliliği korumak ve kentin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla yapılan başvuru sonrası, Ulukale Dutunun Türk Patent ve Marka Kurumunca coğrafi işaret tescili yapıldı.
Geçtiğimiz günlerde Tunceli Dağ Sarımsağının da coğrafi işaret tescilinin yapıldığını anımsatan Vali ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, Çemişgezek Ulukale Dutunun da tescillenmesiyle üretici potansiyelinin artacağına dikkat çekti.
Vali Sonel, “Amacımız, yöresel ürünlerin üretici ve tüketici nezdinde güvenilirliğini artıran bu işaretle, üreticilere daha fazla gelir elde edilmesini sağlarken, tüketicilere de yerinde üretildiğine dair garanti sağlamaktadır. Başvurumuz, Türk Patent ve Marka Kurumu ile koordinasyonlu bir şekilde gerçekleşen çalışmalar neticesinde Türk Patent ve Marka Kurumuna ait Resmi Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı bülteninde yayımlandı. Bu aşamadan sonra yasal olarak ilgili bülten aracılığıyla ilanda kalacak olan başvurumuz, ilanda beklenilmesi gereken süre sonrasında tescil işlemini tamamlayacaktır.Çemişgezek Ulukale Dutunun coğrafi işaret tescilinin yapılmasıyla, hem üretici potansiyeli arttırılacak hem de ilimizin tanıtımı noktasında önemli bir gelişme yaşanacaktır.” dedi.
Sonel, Ulukale Dutunun üretimini daha ileri seviyeye götüreceklerini de kaydetti.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık