Tuncelide Tıbbi Ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Eğitimi

Tunceli İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği eğitimi verildi.

Tuncelide Tıbbi Ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Eğitimi
  • 16 Ekim 2018, Salı 15:22
Tunceli İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği eğitimi verildi.
Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen” Itri ve Tıbbi Bitkiler ile Boya Bitkilerinin Geliştirilmesi” Projesi kapsamında programa alınan Tuncelide kurulacak demonstrasyonlarda görev alacak il ve ilçe müdürlüğü personeline ziraat mühendisleri tarafından eğitim verildi.
Eğitim çalışmasına ilişkin konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Kaya, tıbbi ve aromatik bitkilerden ile yeni bir ürün kazandırmanın önemine değinerek, “Ülkemizin mevcut toprak ve su kaynakları ile biyoçeşitlilik durumu dikkate alınarak, küresel rekabet gücümüzü artırmak, uluslararası piyasaların talep ettiği kalite ve özelliklerde Itri ve Tıbbi bitki üretimini sağlamak ve biyoçeşitliliğimizi avantaja dönüştürmek gerekiyor” dedi.
Tıbbi ve aromatik bitkilerin doğadan toplanması, tarımı, üretimi, işlenmesi, pazarlanması ve kullanım yöntemleri açısından büyük önem taşıdığını belirten Kaya, “Bu da eğitimli insan gücüne ihtiyacı beraberinde getiriyor. Bu kapsamlı program gıda, ilaç, boya ve kozmetik endüstrisinde ekonomik değeri olan tıbbi bitkilerimizin korunması, kültüre alınması, özelliklerinin tespiti için gerekli yardımcı teknik personelin yetiştirilmesi hedeflenerek açılmıştır” diye konuştu.
Eğitimin ardından katılımcılara belge verildi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık