Akçaabat Artık Işıklar Suyunu İçiyor

Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü, Akçaabat İçme Suyu Temin Projesi İnşaatını tamamladı.

Akçaabat Artık Işıklar Suyunu İçiyor
  • 09 Şubat 2019, Cumartesi 7:30

Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü, Akçaabat İçme Suyu Temin Projesi İnşaatını tamamladı. İnşaat çalışmalarının ardından deneme sürecinin başarıyla gerçekleştirilmesiyle Işıklar suyu Akçaabata verilmeye başlandı. Beraberindeki TİSKİ Genel Müdürü Recep Köksal ile birlikte bölgede incelemelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Bu proje ile Akçaabat ilçe merkezimize çok uzun yıllar hizmet verecek sağlıklı ve yeterli su temini sağlanmıştır” dedi.

Akçaabat İçme Suyu Temin Projesi kapsamında 18 bin m2 alan üzerine günde 18 bin m3 su arıtma kapasiteli içme suyu arıtma tesisi inşa edildi. Giriş yapısı, havalandırma ünitesi, hızlı ve yavaş karıştırıcı ünitesi, durultucu ünitesi, kum filtre ünitesi, çamur yoğunlaştırma ünitesi, filtre pres ünitesi, klor temas ünitesi, geri yıkama ünitesi, kimya binası, klor binası, trafo ve jeneratör ünitesi ile idari binadan oluşan içme suyu arıtma tesisinin inşaat, mekanik ve elektrik işleri ivedilikle gerçekleştirildi. Arıtma alanı içerisindeki 4 bin m3 hacimli arıtılmış su deposunun inşaat, mekanik ve elektrik işleri tamamlandı. Ham suyun alındığı Işıklar Mahallesi ile Seyrantepe Mevkiinde inşa edilen içme suyu arıtma tesisi arasında 21 bin 200 metre uzunluğunda, 600 mm çapında düktil boru hattı ve kaptaj yapılarının inşaat, mekanik ve elektrik işleri gerçekleştirildi. Mevcut şehir içi şebeke hattının 49 bin metre uzunluğundaki kısmı yenilendi ve 11 bin 500 metre ek hat inşa edildi. Mevcut 11 adet şehir içi içme suyu deposu revize edildi. Yaklaşık 14 bin metre uzunluğunda depolar arası isale hattının inşası tamamlandı. 3 adet pompa odasının inşaat, mekanik ve elektrik işleri kapsamında yenilenmesi gerçekleştirildi. Ayrıca proje kapsamında 1 adet boru tamir aracı ve 1 adet kaçak görüntüleme aracı alınarak hizmete sokuldu.

Akçaabat İçme Suyu Temin Projesi İnşaatının 2018 yılı sonunda tamamlanmasının ardından deneme sürecine başlandı. Deneme sürecinin başarıyla gerçekleştirilmesiyle Işıklar suyu Akçaabata verilmeye başlandı. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, beraberindeki TİSKİ Genel Müdürü Recep Köksal ile birlikte tesislerde incelemelerde bulundu. Genel Müdür Köksaldan çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Gümrükçüoğlu, Akçaabat için çok önemli bir çalışmaya imza atıldığını kaydetti.

110 MİLYON TLLİK YATIRIM YAPILDI

Işıklar suyunun Akçaabata verilmesiyle ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Gümrükçüoğlu, Akçaabat İçme Suyu Temin Projesi İnşaatının 110 milyon TL maliyetle tamamlandığını ifade ederken, yapım bedelinin yüzde 85inin AB hibesi, yüzde 6sının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yüzde 9unun ise TİSKİ Genel Müdürlüğünce karşılandığını ifade etti. Akçaabatın artık Işıklar suyunu içtiğini ifade eden Gümrükçüoğlu, “Bu önemli yatırımın Akçaabatımıza kazandırılmasına katkı veren, gayret gösteren herkese bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu proje ile Akçaabat ilçe merkezimize çok uzun yıllar hizmet verecek sağlıklı ve yeterli su temini sağlanmıştır. Akçaabat için çok önemli bir işe imza atılmıştır. Hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

AB HEYETİ ÇALIŞMALARI İNCELEDİ

Öte yandan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü yetkilileri ile Avrupa Birliği Delegasyonu Türkiye Ofisi yetkilileri geçtiğimiz hafta proje kapsamında incelemelerde bulundu. Tesisleri ve sistemi inceleyen yetkililer, çalışmaları takdirle karşıladı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık