Yayalara Öncelik Vermeyen Sürücülere Yeni Tarifeden Ceza Yazıldı

Tokatta uygulama yapan trafik ekipleri yaya geçidinde yayalara öncelik vermeyen araç sürücülerine yeni yüzde 100 zamlı tarife olan 488 TLden ceza uyguladı.

Yayalara Öncelik Vermeyen Sürücülere Yeni Tarifeden Ceza Yazıldı
  • 26 Ekim 2018, Cuma 16:23
Tokatta uygulama yapan trafik ekipleri yaya geçidinde yayalara öncelik vermeyen araç sürücülerine yeni yüzde 100 zamlı tarife olan 488 TLden ceza uyguladı.
TBMMye sunulan kanun teklifi ile yaya geçitlerinde, yayalara öncelik vermeyen sürücülere uygulanacak ceza 235 TLden 488 TLye çıkarıldı. Meclisten geçen trafik cezalarını artıran değişiklikler içeren kanun Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmesi ile birlikte yapılan uygulamada vatandaşlara yeni yürürlüğe giren ceza miktarları uygulanmaya başladı. Tokat İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri Vali Zekai Gümüşdiş Bulvarında uygulama yaptı. Radar aracı ile yayalara öncelik vermeyen araç sürücüleri kayıt altına alınarak ceza uygulandı. Yürürlüğe giren yeni trafik cezaları ile karşılaşan araç sürücüleri ise ceza miktarına tepki gösterdi.

Amacımız vatandaşa ceza yazmak değil
Yaya geçitlerinde yapılan uygulama ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Tokat İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, karayolları trafik kanuna göre yaya geçitlerinde geçiş üstünlüğünün yayaya ait olduğunu belirtti. Yeni yürürlüğe giren yasa ile birlikte yaya geçidinde yol vermeyen sürücülere uygulanan cezanın yüzde 100 artırıldığına dikkat çeken Topaloğlu, Yaptığımız uygulamalarda amacımız vatandaşa ceza yazmak değil. Trafik kurallarına uyulmasını sağlamak. Yoksa neden biz vatandaşa ceza uygulayalım. Can kayıplarını engellemek için sık sık kontroller yaparak vatandaşlarımızı uyararak çalışma yapıyoruz. Sürücüler bu kuralları biliyor ama uygulamaya gelince uygulamıyor. Bizde mecburen ceza yazmak durumunda kalıyoruz. Ama Türkiye genelinde başlatılan bu seferberlik kapsamında Tokatta bu uygulamaları devam ettireceğiz” dedi.
Emniyet kemeri kullanımında yüzde 95lere kadar çıktıklarını ifade eden Müdür Topaloğlu, “Şehir içinde emniyet kemeri uygulamasında vatandaşlarımız uzun yolda takıyoruz, şehir içerisinde takmıyoruz diyordu. Bunun uzun yol şehir içi diye bir ayrımı yok. Aracınızla giderken aniden durmanız gerek bir durum olduğunda frene bastığınızda kafasını cama çarpıp beyin kanaması geçilenler olabiliyor. Bu kazalar şehir içinde do olabiliyor. Ölümlü trafik kazalarında azalma var diye konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık