Sdü Mezunlarından Büyük Başarı: Thy Ve 3. Havalimanı Sistemine Entegre Edilecek

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Bilgisayar Mühendisliği ve Endüstri Mühendisliği bölümü mezunlarının Vergi İadesinin Dijitalleştirilmesi ismini verdikleri mobil uygulama TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında düzenlenen Turkish Airlines&IGA Travel Hackathon Yarışmasında 750 takım içerisinde Türkiye birincisi oldu.

Sdü Mezunlarından Büyük Başarı: Thy Ve 3. Havalimanı Sistemine Entegre Edilecek
  • 27 Eylül 2018, Perşembe 15:22
Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Bilgisayar Mühendisliği ve Endüstri Mühendisliği bölümü mezunlarının Vergi İadesinin Dijitalleştirilmesi ismini verdikleri mobil uygulama TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında düzenlenen Turkish Airlines&IGA Travel Hackathon Yarışmasında 750 takım içerisinde Türkiye birincisi oldu.
Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve TÜBİTAKın da paydaşları arasında yer aldığı TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivalinde Süleyman Demirel Üniversitesinden büyük bir başarı geldi. 21-23 Eylül 2018 tarihleri arasında İstanbul 3. Havalimanında gerçekleştirilen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında Turkish Airlines&IGA Travel Hackathon Yarışması gerçekleştirildi. 750 takımın katıldığı yarışmada Türkiye birincisi Süleyman Demirel Üniversitesi mezunları oldu.

THYden 15 bin TL ve Business Class Avrupaya gidiş-dönüş uçak bileti ödülü
SDÜ Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği bölümü mezunu Mehmet Burak Akgün ve Nurdan Aydın ile Endüstri Mühendisliği bölümü mezunu Ceren Kaya Fast&Free adlı takımı kurarak yarışmaya katıldı. Akgün, Aydın ve Kayanın Vergi İadesinin Dijitalleştirilmesi başlıklı projesi 750 takımın mücadele ettiği yarışmada Türkiye 1incisi seçilmeyi başardı.
SDÜ mezun öğrencileri Türk Hava Yollarından 15 bin TL ve Business Class Avrupaya gidiş-dönüş uçak bileti ödülü kazandı.

Hedef, aracı kuruluşları devreden çıkarıp süreci hızlandırmak
Mehmet Burak Akgün, Nurdan Aydın ve Ceren Kaya, vergi iadesinin dijitalleştirilmesi fikri ile yola çıktıklarını söyledi. Hedeflerinin aracı kuruluşları devreden çıkarıp süreci hızlandırmak olduğunu belirten Akgün, Aydın ve Kaya, İşlemler mobil uygulamadan gerçekleştirilebiliyor. Sıra beklemeden turistlerin tax free sürecini hızlandırıyor. Ayrıca THY, İGA, BİP hatta aracı kuruluşların sistemlerine dahi entegre olabilecek şekilde web servisler oluşturulabiliyor. Ürünü https://www.kolayiade.com/internet sitesi haline dönüştürdük. Ortaya çıkan ürüne ise Kolay İade ismini verdik dedi..
THYnin ürünü mobil uygulamasına ekleyip vergi iadesini millerle gerçekleştirmek istediğini ifade eden Akgün, Aydın ve Kaya ayrıca İGA 3. Havalimanının özel geliştirmiş olduğu mobil uygulamaya bu sistemi de entegre edeceğini sözlerine ekledi.

Şimdi bir ilham verici başarı hikayemiz daha oldu
Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tuncay Yiğit, elde edilen başarıdan dolayı mutluluk duyduğunu ifade etti. Bir fikrin bu çapta büyük bir başarı kaydetmesi ve nihai olarak ürüne dönüşmesinin sevincini yaşadıklarını anlatan Prof. Dr. Tuncay Yiğit, Türkiyenin yükseköğretimdeki köklü çınarı SDÜnün fayda ve değer üretmeye devam edeceğini kaydetti.
SDÜnün daha önce Havacılık ve Uzay Dairesinin (NASA) düzenlediği global bir yarışmanın ulusal etabında Türkiye birincisi olduğunu dile getiren Prof. Dr. Yiğit bu başarıya yeni halkaların eklendiğini söyledi.
SDÜ bünyesinde organize edilen Kan Lazım başlıklı sosyal sorumluluk projesinin kat ettiği başarılara vurgu yapan Prof. Dr. Tuncay Yiğit, Şimdi bir ilham verici başarı hikayemiz daha oldu. Yapay Zeka alanında söz sahibi olmaya devam edeceğiz şeklinde değerlendirmede bulundu.

Bu başarı halihazırda eğitim-öğretim gören öğrencilerimize ilham verecektir
Süleyman Demirel Üniversitesi Kariyer Planlama ve Mezunlarla İletişim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Dicle Özdemir Küçükçapraz da ortaya çıkan bu sonucun ilham verici güzellikte olduğunu ifade etti.
Dr. Öğretim Üyesi Küçükçapraz, şu değerlendirmelerde bulundu:
SDÜ diğer akademik alanlarda olduğu gibi mühendislik alanında da kaliteli eğitimiyle kendinden bir kez daha söz ettirmiştir. İlham veren üniversite mottosuyla çıktığımız bu yolda mezunlarımızın böylesine başarılı işlere imza atması SDÜ ailesini bir kez daha onurlandırmıştır. Mezun öğrencilerimizin Turkish Airlines&IGA Travel Hackathon Yarışmasında disiplinli bir çalışma içerisinde elde ettikleri bu gurur verici başarının tesadüf olmadığını ve önümüzdeki yıllarda da öğrencilerimizin ve mezunlarımızın başarılarının devam edeceğine inanıyoruz. Ayrıca, bu başarının şu an üniversitemizde eğitim gören öğrencilerimiz için de ilham kaynağı oluşturacağına inanıyoruz. SDÜ Kariyer Planlama ve Mezunlarla İletişim Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak mezunlarımız olan genç mühendislerimize bizlere bu gururu yaşattıkları için teşekkür eder, başarılarının daim olmasını dileriz.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık