İhalarını Dev Yarışmada Birinci Olmak İçin Uçuracaklar

Kırıkkalede üniversite öğrencileri, yerli imkanlar doğrultusunda tasarladığı sabit ve kanatlı insansız hava araçlarını (İHA), yeni İstanbul Havalananında düzenlenecek olan dev yarışmada birinci olmak için uçuracak.

İhalarını Dev Yarışmada Birinci Olmak İçin Uçuracaklar
  • 17 Eylül 2018, Pazartesi 9:23
Kırıkkalede üniversite öğrencileri, yerli imkanlar doğrultusunda tasarladığı sabit ve kanatlı insansız hava araçlarını (İHA), yeni İstanbul Havalananında düzenlenecek olan dev yarışmada birinci olmak için uçuracak.
Kırıkkale Üniversitesi (KÜ) AR-GE Öğrenci Topluluğu olarak yeni İstanbul Havalananında 20-23 Eylül tarihleri arasında yapılacak olan Teknofest İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, 3. TUBİTAK Uluslararası İnsansız Hava Araçları Yarışlarına Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yahya Doğu ve Arş. Gör. Emrah Kantaroğlu danışmanlığında, 14 öğrenci katılacak. Öğrenciler yerli imkanlar ile tasarladıkları sabit ve döner kanatlı İnsansız Hava Araçlarını (İHA) dev yarışmada birinci olmak için uçuracak.
Öğrencilerin kendi tasarladıkları uçaklarla yarışmaya katılacaklarını ifade eden Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yahya Doğu, Buradaki uçakların bütün tasarımları öğrencilerimizin kendine ait bütün parçaları kendileri raf ürünü olarak piyasadan aldılar. Aldıkları ürünleri daha sonra birleştirdiler. Daha sonra deneme uçuşları testleri yaptılar. Lisans öğrencilerimizin gerçekleştirdiği çalışmalar. AR-GE Öğrenci Topluluğu ilk faaliyete geçtiğinde hedefi bir İHA yapmaktı. Bu doğrultuda çalışmalarına devam etti. Birinci hedefi burada öğrencilerimizin eğitimlerini sağlamak, uygulayarak, tasarlayarak, laboratuvar da yaparak eğitimlerini sağlamak. Bu hedefi fazlasıyla gerçekleştirdik. 3 yıldır İHA yarışmalarına katılıyoruz. Bu eğitimin sürdürülebilir bir şekilde devam etmesini istiyoruz. Öğrencilerimiz bu aldıkları eğitimler ile yerli tasarım imalatı yapabilsinler istiyoruz. Yarışmada dereceye girmek öğrencilerimizin hedefi ama bu bizim için yegane bir hedef değil, bu yarışmaya katılacak bir uçak yapmış olmaları ve bu uçuşu gerçekleştirmiş olmaları ve bunları kendilerine özgü bir şekilde yapmış olmaları bizim için büyük bir başarı dereceye girerlerse de bizim için daha büyük bir başarıdır” diye konuştu.
Üniversite öğrencisi Yiğit Yılmaz ise Biz ön elemelerden geçerek yarışmaya hak kazandık. İlk başta 250 takım olarak başvurulan yarışmada biz şu an 85 takım olarak İstanbula gideceğiz. Uçağımızı sabit kanatlı yarışmasında yarışacağız bu uçağımızla” dedi.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık