Bursa Guhem İle Dünya Ligine Çıkacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın da 100 günlük planında açıkladığı, Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezinin (GUHEM), Bursa için bir gurur abidesi olacağını söyledi.

Bursa Guhem İle Dünya Ligine Çıkacak
  • 23 Ağustos 2018, Perşembe 13:30
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın da 100 günlük planında açıkladığı, Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezinin (GUHEM), Bursa için bir gurur abidesi olacağını söyledi.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM) kompleksi içinde inşa edilen Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezinde (GUHEM) incelemelerde bulundu. Başkan Aktaşa, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İsmail Yılmaz ile Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM) Genel Koordinatörü Fehim Ferik de eşlik etti.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, GUHEMin Bursa için değerine işaret ederek, “GUHEM, Bursamız için bir gurur abidesi olacak. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğanın da 100 günlük planında açıkladığı Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezimizin inşaat çalışmalarını yerinde inceledik” dedi.

Türkiyede ilk ve tek
Başkan Aktaş, BTM hakkında da bilgiler verdiği açıklamasında, “Büyükşehir Belediyesi kontrolünde çalışmalarını sürdüren Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM), 250den fazla deney düzeneği ile bilimin uygulanabilir halini, başta çocuklarımız olmak üzere toplumun her kesimine ulaştırmak için çok ciddi faaliyetler yapıyor. GUHEMde ise Bursa Büyükşehir Belediyesi, TÜBİTAK ve BTSOnun katkılarıyla yeni bir projeye imza atıyoruz. Gökmen Uzay ve Havacılık Eğitim Merkezi (GUHEM) Türkiyede ilk ve tek olacak. Bu merkezle Bursa olarak dünya ligine çıkmış olacağız. GUHEM, hem işlevi hem de görselliği itibariyle de Bursaya çok ciddi bir değer katacak” diye konuştu.
Bursa Büyükşehir Belediyesinin yer tahsisi yaparak katkıda bulunduğu GUHEMe, TÜBİTAKın 60 milyon TLlik düzenek ve malzeme desteği sağladığını belirten Başkan Aktaş, BTSOnun da Bursaya yeni bir imaj katacak merkezin inşaatının masraflarını üstlendiğini ve bu maliyetin yaklaşık 50 milyon TL olduğunu söyledi.

Bursanın yeni sembolü; zeplin
Başkan Aktaş, binanın mimari özelliklerini de anlatarak, “Toplam 22 bin 500 metrekare alana sahip olacak. Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi kompleksi içerisinde 2000 metrekare havacılık sergi alanı ve 2000 metrekare de uzay sergi alanı bulunacak. Zeplin şeklinde tasarlanan bina, Bursanın sembollerinden biri olacak. 170 interaktif öğrenme istasyonu, havacılık öğrenme merkezi ve uzay inovasyon merkezi bu merkezde yer alacak” dedi.

“Geleceğin astronotları GUHEMde yetişecek”
Çocukların uzay inovasyon merkezinde hem robotik ve elektronik laboratuvarında, hem de gelişmiş biyoloji ve kimya laboratuvarında verilecek eğitimlerle astronotların uzayda yaptıkları deneyleri simüle etme imkanı bulacağını belirten Başkan Aktaş, “Türkiyeyi uzay ve havacılık konusunda daha ileriye taşıyacak bu merkezde, gençlere eğitim verilecek, geleceğin astronotları ve pilotları burada yetişecek. Bursa olarak bu konuda uzun vadede ciddi bir ayrıcalık yaşayacağız” ifadesini kullandı.
Başkan Aktaş, BTM, TÜBİTAK ve BTSOnun ortak yaklaşımı ile tamamen interaktif düzeneklerden oluşan Gökmen Uzay ve Havacılık Eğitim Merkezinin, çocuklarda astronot olma isteğini uyandıracağını da ifade ederken, merkezin işletimi ile ilgili BTSO ile görüşmelerin sürdüğünü kaydetti.

“Yerli ve milli sanayide farkındalık oluşturacağız”
Binanın 2 ay içerisinde tamamlanmasını hedeflediklerini söyleyen Başkan Aktaş, “Düzenekleri de getirildiğinde Bursaya ayrıcalık katacak bina, gelecek yıldan itibaren faaliyette olacak. Sadece Bursayı değil, tüm ülkemizi ilgilendiren önemli bir proje olduğunu düşünüyorum. Yerli ve milli sanayi ve savunmadan bahsettiğimiz bugünlerde, inanıyorum ve ümit ediyorum ki, bu merkez bunu sağlayabilmek adına önemli bir aşama teşkil edecek. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğanın da yerli ve milli savunma, sanayi ve havacılık noktasında çok ciddi öngörüleri var. Biz Bursa olarak zaten sanayide ciddi bir mesafe kat ettik ama ben inanıyorum bu merkezle çok daha ciddi bir farkındalık oluşturacağız” diyerek, merkezin hem Bursanın hem de Türkiyenin geleceğine katkılarının olacağına işaret etti.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık