Wakeboard Türkiye Şampiyonası Nefes Kesti

Osmangazi Belediyesi tarafından Bursaya kazandırılan Türkiyenin ilk kablolu su kayağı tesisi Sukayparkta düzenlenen Wakeboard Türkiye Şampiyonası, final yarışmaları ile sona erdi. İki gün süren yarışmada dereceye giren yarışmacılara ödüllerini Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar takdim etti.

Wakeboard Türkiye Şampiyonası Nefes Kesti
  • 12 Ağustos 2018, Pazar 17:36
Osmangazi Belediyesi tarafından Bursaya kazandırılan Türkiyenin ilk kablolu su kayağı tesisi Sukayparkta düzenlenen Wakeboard Türkiye Şampiyonası, final yarışmaları ile sona erdi. İki gün süren yarışmada dereceye giren yarışmacılara ödüllerini Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar takdim etti.
Osmangazi Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen Wakeboard Türkiye Şampiyonasına Bursanın yanı sıra İstanbul, Samsun, Kayseri, Muğla Kocaeli illerinden toplam 11 takım katıldı. 2 gün süren şampiyonada, 18 yaş üstü erkek, 18 yaş üstü kadın, 18 yaş altı open erkek ve 18 yaş altı open kadın kategorilerinde 16sı kadın olmak üzere toplam 85 sporcu mücadele etti. İlk gün yapılan eleme yarışlarının ardından 32 sporcu finalde kaymaya hak kazandı. Kıyasıya bir mücadelenin yaşandığı final yarışlarında oldukça heyecanlı görüntüler ortaya çıktı.

Kadınlarda Hilal Doğan, erkeklerde ise Rıdvan Ali Atmaca birinci oldu
Yarışmacıların birbirinden güzel akrobatik hareketler sergilediği final yarışları sonunda 18 yaş altı open kadınlar kategorisinde Osmangazi Belediyespor Kulübünden Hilal Doğan birinci oldu. 18 Yaş altı open erkekler kategorisinde ise Samsun Büyükşehir Belediye Anakent Spor Kulübünden Rıdvan Ali Atmaca mutlu sona ulaştı. Şampiyonada kıran kırana mücadelelerin yaşandığı 18 yaş üstü erkekler kategorisinde ise zafer Samsun Büyükşehir Belediye Anakent Spor Kulübü sporcusu Doğan Soleyin olurken, 18 yaş üstü kadınlar kategorisinde ise Osmangazi Belediyespor Kulübü sporcusu Zuhal Çakır, altın madalyaya ulaştı. Şampiyonada takımlar sıralamasında ise Samsun Büyükşehir Belediye Anakent Spor Kulübü 320 puan ile birinci, Osmangazi Belediyespor Kulübü 306 puan ile ikinci, İzmit Belediyespor Kulübü ise 305 puanla ikinci oldu. Şampiyonada Osmangazi Belediyespor Kulübü sporcuları 7 madalya kazanarak önemli bir başarıya imza attı.

Dereceye girenlere ödülleri verildi
Wakeboard Türkiye Şampiyonasında dereceye giren sporcular için ödül töreni düzenlendi. Sporculara ödüllerini Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ile birlikte Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Başkanı Şahin Özen takdim etti. Ödül töreninde konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Türkiyenin ilk kablolu su kayağı merkezi olan Sukaypark, örnek bir tesis olarak geçtiğimiz yıllarda Türkiye, Avrupa ve dünya wakeboard şampiyonalarına ev sahipliği yaptı. Bu hafta sonu da yeniden Wakeboard Türkiye Şampiyonasına ev sahipliği yaptığımız için mutluyuz. Şuan Türkiyede 12 farklı şehirde kablolu su kayağı tesisi bulunuyor. Bu da bizim doğru bir iş yaptığımızı ve kablolu su kayağı sporunun ülkemizde gelişmesine katkı koyduğumuzun gösteriyor” dedi.

Her yaşta insana spor yapma imkanı sunuyoruz
Osmangazi Belediyesi olarak spor alanında ciddi yatırımlar yaptıklarını ifade eden Dündar, “Osmangazi Belediyespor bünyesinde 12 branşta 3 bin 900 sporcumuz var. Her mahallemize spor tesisleri inşa ediyoruz. Her yaşta insana spor yapma imkanı sunuyoruz. Bu tesislerden çıkan sporcular uluslararası arenada ülkemizi temsil ediyor. Gençlerimiz bu spor tesisleri sayesinde okullarından arta kalan zamanı spor yaparak geçiriyor. Türkiyenin ilk kablolu su kayağı tesisi olan Sukayparın içerisinde yine Türkiyede ilklere imza atarak Türkiyenin uluslararası standartlardaki ilk kaykay pistini ve Bursanın ilk su oyunları parkını hizmete açtık. Türkiyenin en büyük ve en modern atletizm salonunu kentimize kazandırıyoruz. İnşaat çalışmalarını bitirdik. Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından salonun pistinin yapılmasının ardından bu dev tesisi hizmete açacağız. 73 metrelik çatı açıklığı, 8 kulvarı ve bin kişilik seyirci kapasitesi ile bu tesisimiz atletizm sporunda önemli yeteneklerin ortaya çıkmasını sağlayacak. Bu tesis Bursanın adının Türkiye dışında da duyuracak” diye konuştu.

Bizler üzerimize düşeni yaptık
Dündar, tesislerin etkin kullanılmasının önemine vurgu yaparak, “Bizler üzerimize düşeni yaptık. Sıra gençlerimizde ve sporcularımızda. Onlar bu tesisleri etkin kullanarak ileri seviyelere çıkacak ve ülkemizi en güzel şekilde temsil edeceklerdir. Sukayparkta düzenlenen Wakeboard Türkiye Şampiyonası bizlere sporla dolu güzel bir hafta sonu geçirmemizi sağladı. Yarışmaya katılan tüm sporcularımızı tebrik ediyor bundan sonraki spor hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.

Şahin Özen: Bu öncülüğü için Osmangazi Belediyemize teşekkür ediyorum
Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Başkanı Şahin Özen de yaptığı konuşmada, “Osmangazi Belediyesi, Sukayparkı hizmete açarak Türkiyede yeni bir spor branşının başlamasını sağlamıştır. Bu öncülüğü için Osmangazi Belediyemize teşekkür ediyorum. Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündara da bu spor dalının daha da çok gelişmesi adına verdiği desteklerden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” açıklamasını yaptı.

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık