Uluslararası Drone Şampiyonası Türkiye Etabında Şampiyon Belli Oldu

Hatayın Arsuz İlçesinde iki gün süren, Uluslararası Drone Yarışları Federasyonunun (IDRA) düzenlediği Türkiye Drone Şampiyonasının Türkiye etabında şampiyon belli oldu.

Uluslararası Drone Şampiyonası Türkiye Etabında Şampiyon Belli Oldu
  • 30 Temmuz 2018, Pazartesi 15:43
Hatayın Arsuz İlçesinde iki gün süren, Uluslararası Drone Yarışları Federasyonunun (IDRA) düzenlediği Türkiye Drone Şampiyonasının Türkiye etabında şampiyon belli oldu.
Drone Yarışçıları Spor Kulübü Derneği işbirliği ile Arsuz Kaymakamlığı ve Arsuz Belediyesi ev sahipliğinde Arsuz Gençlik Kampında düzenlenen şampiyonayı kazanan pilot Amerikada dünya şampiyonluğu için yarışacak.
Drone Yarışçıları Spor Kulübü Derneği Başkanı Sait Göksel Kervancı, etabın birincisi pilot Berkcan Hacımusaların Amerikanın Las Vegas şehrinde yapılacak olan ve 32 ülkeden şampiyonların katılacağı şampiyonada Türk bayrağını dalgalandıracağını belirtti.
Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, geçen sene bu şampiyonanın sadece bir ayağını Arsuzda gerçekleştirdiklerini, ancak bu sene şampiyonanın tamamının burada yapılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Dereceye giren sporcuları tebrik eden Başkan Culha, “Bayrağımızı Amerikada dalgalandıracağından dolayı birinci olan Berkcan Hacımusaları kutluyorum, ulusal ve uluslararası düzeyde bizi tanıtacak. Başarılar diliyorum. İnşallah Amerikada birinci olacak” dedi.
Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, bu tür organizasyonların kentte artacağını ve şehrin daha aktif bir yapıya dönüşeceğini, droneların yakın gelecekte önemli bir ihtiyaca ve araca dönüşeceğini söyledi. Arsuzta final karşılaşmalarıyla sona eren şampiyonada birinci Berkcan Hacımusalar, 2. Buğra Kaan Kabakçı, 3. Dennis Riessbeck ve 4. ise Burak Altıparmak oldu.
Etabı şampiyon tamamlayan Berkcan Hacımusalar, Amerikanın LasVegas eyaletinde, 32 ülke sporcularının katılımıyla gerçekleştirilecek olan Uluslararası Drone Şampiyonasında ülkemizi temsil etme hakkı kazandı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık