Türkiyenin İlk Büyük Yağlı Güreş Kompleksi Ispartaya İnşa Ediliyor

Isparta Belediyesi Türkiyenin ilk büyük yağlı güreş kompleksini inşa ediyor.

Türkiyenin İlk Büyük Yağlı Güreş Kompleksi Ispartaya İnşa Ediliyor
  • 06 Ağustos 2018, Pazartesi 15:31
Isparta Belediyesi Türkiyenin ilk büyük yağlı güreş kompleksini inşa ediyor.
Yağlı güreşlerin efsane isimlerinden, Ahmet Taşçı, Reşit Karabacak, Mehmet Güçlü, Hüseyin Çokal, Recep Kılıç, İbrahim Gümüşün yanı sıra Dünya, Olimpiyat, Avrupa ve Cihan Şampiyonu Mahmut Demir ile Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Ahmet Ayık Mustafa Kemal Atatürk Güreş Alanı ve Spor Kompleksinde incelemelerde bulundu. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydından proje hakkında bilgiler alan güreşçiler, böyle bir projenin hayata geçirilecek olmasından dolayı teşekkür etti.

Günaydın: “Türkün gücünü dünyaya da göstermek lazım”
Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, yeni yapılan projenin güreş alanının yanı sıra çok amaçlı sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerinin de yapılacağını dile getirdi.
Başkan Günaydın, “Burada farklı sportif, kültürel faaliyetler de yapılacak. Yağlı pehlivan güreşleri Türk Milletine aittir. Bu gücümüzü dünyaya da sergilemek lazım diyerek böyle bir tesisi yapmayı kararlaştırdık” dedi.
Yağlı güreşlerin tarihe mal olduğunu ve bunun için de gerekli çalışmaların yapılması gerektiğini, tesisler noktasında Spor Bakanlığının da bu konuyu ele alması gerektiğini kaydeden Günaydın, “Türkün gücünü dünyaya da göstermek lazım. Bugün 600-700üncü yağlı güreşleri düzenleyen şehirlerimiz var. Bu illerimiz bir sosyal tesis dahi yapmıyorlar. Mesela hem Edirne Belediyesi, hem Spor Bakanlığı bunu yapması lazım. Tesisler gece kondu tarzı yapılıyor. Fiziki mekanda, şanımıza yakışır yer yapmak lazım. İlimizde düzenlediğimiz güreşlerde üç boya da altın kemer veriyoruz, üç kere altın kemeri alan güreşçimize de 4.yü aldığında da altından bir madalya daha verilecek. Güreşçilerimizi teşvik etmemiz lazım. Güreşimizi dünyaya duyurmak istiyoruz. Burada Türkiyeyi ve dünyayı titreten güreşçilerimizle bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. Sahamızda inceleme yaptılar. Görüşlerini aldık. Dikkate alacağız” diye konuştu.
Taşçı: “Bu proje, ata sporunun gündem tutması bir vesiledir
Geçen yılki güreşlere geldiğinde inşası devam eden tesislerin taslak projelerini gördüğünü bu yıl ise inşaatın hızla devam ettiğini görmekten mutlu olduğunu belirten Ahmet Taşçı, “Dünyamızın en eski sporu olan ata sporumuzun böyle bir sahaya kavuşması bizi çok mutlu ediyor. Bunu belediye başkanımızın başlatması ve ata sporuna destek vermesi bizleri memnun ediyor. Önümüzdeki yıl pehlivanlarımız burada güreşecek. Bu proje bütün belediyelerimize, başkanlarımıza örnek olup, bunların çoğalması ata sporunun gündem tutması bir vesiledir” dedi.

Demir: “Kırkpınarın er meydanının da bu güzellikte ve fonksiyonellikte bir sahada olmasını diliyorum”
Dünya, Olimpiyat, Avrupa ve Cihan Şampiyonu Mahmut Demir de, Ispartanın güreşi seven çalışkan bir başkana sahip olduğunu kaydetti. Özel bir stat çalışması yapıldığını dile getiren Demir, “Bugünkü güreşlerin yapıldığı yerde nasıl hizmet verildiğini düşündüğümüzde insan burayı hayal dahi edemiyor. Güreşçiler her türlü düşünülmüş. Kırkpınarı biz güreşin olimpiyatları olarak düşünüyoruz, Kırkpınara ayıp olmasın, gönlümüzdeki yeri ayrı. Keşke, önümüzdeki yıllarda başkanın tecrübelerinden faydalanıp da Kırkpınarın er meydanının da bu güzellikte ve fonksiyonellikte bir sahada olmasını diliyorum.”

Ayık: “Türkiyede böyle bir saha ilk oluyor”
Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Ahmet Ayık da, “Türkiyede böyle bir saha ilk oluyor. Bu mükemmelliğin yanında Ispartada yağlı güreşlerin yapılıyor olması beni memnun etti. Güreşin her türlüsünü yaptım, güreşi bir bütün olarak gördüm. İki dönem federasyon başkanlığı yaptım ve güreşi de bir bütün olarak gördüm. Başkanın daveti mutlu etti, eski başpehlivan arkadaşlarımı gördüm o da beni ayrıca mutlu etti. Tesis çok mükemmel, söylenecek bir şey yok. Isparta ve güreş adına fevkalade bir olay. Burada çok sayıda dünya, olimpiyat, Avrupa aynı zamanda da Kırkpınar başpehlivanları çıkar. Tarihi Kırkpınarda üç kez üst üste başpehlivan olması lazım ki, ancak kemer onda kalsın. Burada ise her yıl birinci olması ve kemer alması hem başkanın cömertliği hem de katıldığım müsabakalarda bir ilk olarak görüyorum. Fevkalade bir olay bunun için de tebrik edilmesi lazım” şeklinde konuştu.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık