Türkiye Şampiyonası Öncesi Daggsf Hakemleri Buluştu

9. Uluslararası Aba Güreşi Dünya Kupası Şampiyonası için Hatay Büyükşehir Belediyesi Festival Seçme Yarışmaları öncesi, Dünya Aba Güreşi ve Geleneksel Sporlar Federasyonu (DAGGSF) Hakemleri bir araya geldi.

Türkiye Şampiyonası Öncesi Daggsf Hakemleri Buluştu
  • 21 Temmuz 2018, Cumartesi 16:54
9. Uluslararası Aba Güreşi Dünya Kupası Şampiyonası için Hatay Büyükşehir Belediyesi Festival Seçme Yarışmaları öncesi, Dünya Aba Güreşi ve Geleneksel Sporlar Federasyonu (DAGGSF) Hakemleri bir araya geldi.
Hatayın Anavatana katılışının 79. yıldönümünde gerçekleştirilecek olan Dünya Kupası Hatay Seçmeleri öncesi, DAGGSF Eşbaşkanı İbrahim Öztek ve beraberindeki Hakem Kurulu, ilk olarak Aba Güreşi Ağalarından olan Rum Ortodoks Kilisesi Papazı Mihail Papası ziyaret ettiler. Ziyarette konuşan Başkan Öztek, Bugün burada Türk sporuna ve Aba Güreşine büyük hizmetleri olan geçtiğimiz yıllarda Aba Güreşi Ağalığını yapmış olan Mihail Papas ile beraberiz, onun bugün misafiriyiz. Mihail Beyin Türkiyede olsun, Yurtdışında olsun, özellikle de Almanyada ağalık olarak Aba Güreşine büyük desteği var. Türk sporuna, Aba Güreşine aşık bir insanımız” dedi.
Rum Ortodoks Kilisesi Papazı Mihail Papas yaptığı açıklamada, “Aba Güreşi, bizim küçüklüğümüzden beri geleneksel sporumuz. Aba Güreşinin aşığıyız ve sevdalısıyız. Ne zaman güreş olursa bizim orada bulunmalıyız, seyretmek için, bizim için” dedi.
Altınözünde gerçekleşen ziyaretin ardından DAGGSF Heyeti, Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Lütfü Savaş önderliğinde öğle yemeğine buluştu. Habib-i Neccar Sosyal Tesislerinde bir araya gelen DAGGSF Heyeti, burada seçmeler öncesi moral yemeği düzenledi. Büyükşehir Belediyesi Başkanı Lütfü Savaşın yanı sıra CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur da yemeğe katılan isimler arasında yer aldı. Yemekte konuşan Lütfü Savaş, “1-2 Eylülde yapacağımız Dünya Aba Güreşi için hazırlıklarımızı yapıyoruz. Ve Türkiye Şampiyonasında dereceye giren çocuklarımızı orada güreştirmek amacıyla bir nevi seçme yapacağımız aynı zamanda bizim festivalimize renk katacak bu organizasyonda emek vermek için geldiğinizden dolayı hepinize teşekkür ediyorum” açıklamalarına yer verdi. Başkan Lütfü Savaşın konuşmalarının ardından programa katılan sporcu ve hakemlere diploma ile birlikte katkı ve katılım belgesi takdim edilerek program sonlandırıldı.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık