Turkcell Gelibolu Maratonu Başlıyor

‘Barış için Koşuyoruz sloganıyla bu sene 4.sü düzenlenecek olan Turkcell Gelibolu Maratonu yarın koşulacak. Maratonda bu sene toplam 100 bin TL ödül dağıtacak.

Turkcell Gelibolu Maratonu Başlıyor
  • 13 Ekim 2018, Cumartesi 12:39
‘Barış için Koşuyoruz sloganıyla bu sene 4.sü düzenlenecek olan Turkcell Gelibolu Maratonu yarın koşulacak. Maratonda bu sene toplam 100 bin TL ödül dağıtacak.
Turkcellin isim sponsorluğunda bu yıl 4.sü düzenlenecek, Türkiyenin ‘Barış temalı ilk ve tek maratonu Turkcell Gelibolu Maratonu, ‘Barış için Koşuyoruz sloganıyla yarın gerçekleşecek. Bugüne kadar 15 binden fazla kişinin katıldığı organizasyonda yine maraton, yarı maraton, 10 km koşusu ve halk koşusu mücadeleleri yapılacak.

Halk koşusu 11.00de başlayacak
Turkcell Gelibolu Maratonunun en zorlu etabı olan 42 kilometrelik parkur, Morto Koyundaki start noktasından başlayacak. Saat 09.30da başlayacak yarışta katılımcılar Alçıtepe Köyünden geri dönerek parkurda iki tur atacak ve yine Morto Koyundaki finiş noktasına gelecek. Yarı Maraton ise saat 10.00da yine Morto Koyunda başlayacak. Sporcular, maratondaki parkurunda bir tur atıp finişe gelecek. 10 kilometrelik koşu ise saat 10.45te aynı noktadan başlayacak. Fransız Anıtı ve Redoubt İngiliz Mezarlığından geçecek katılımcılar, Morto Koyunda yarışı noktalayacak. Büyük katılımın beklendiği halk koşusu ise, saat 11.00de Morto Koyundan başlayacak ve 5 kilometre uzunluğunda olacak.

Toplam ödül 100 bin TL
Turkcell Gelibolu Maratonunda toplam ödülü de 100 bin lira olarak belirlendi. Maraton, Yarı Maraton ve 10 Km. Koşularının yanı sıra, 9 yaş kategorisinde ilk 3e giren kadın ve erkek koşucular ayrı ayrı para ödülüne sahip olacak. Turkcell Maratonların olmazsa olmazlarından Maraton Fuarı be sene de 17 Burda AVMde yapılırken, 3 günlük fuarda IAAF Çocuk Atletizmi Etkinlikleri ve ücretsiz Evren Can Gündüz Konseri de yapıldı.
Ünlü konuklar Hayrettin ve Şahika Ercümen maratonda
2018 Troya Yılının en önemli organizasyonlarından biri olan Turkcell Gelibolu Maratonunun bu seneki onu konukları ise komedyen Hayrettin ve dünya rekortmeni milli sporcu Şahika Ercümen olacak. İki isim de Gelibolunun tarihi atmosferinde koşacaklar.

Turkcell Barış Ormanı büyüyor
İki sene önce 10 bin fidanını dikimiyle hayata geçirilen Turkcell Barış Ormanına, 10 bin fidan daha eklenerek ormandaki ağaç sayısı 30 bine çıkartılacak. Bununla birlikte maratona BiP üzerinden kayıt yaptıran katılımcı sayısı kadar daha fidan Turkcell Barış Ormanına eklenecek.

HABERE AİT RESİMLER


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

ANKET

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?

yukarı çık